Informacja

Białe i niekonwencjonalne mini mieszkanie

Białe i niekonwencjonalne mini mieszkanie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Anders Bergstedt

Drogi Czytelniku:

Przed wejściem do ceglanej i kamiennej fasady wejdź po drewnianych schodach i przejdź przez drzwi to mini mieszkanie znajduje się w odległości krótkiego spaceru od fortecy Skasen Kronan, jedno z najbardziej turystycznych miejsc w Göteborgu, Zalecamy pozostawienie wszystkich konwencji dotyczących mieszkań, ponieważ siedlisko, które odwiedzamy dzisiaj, nie jest takie jak inne. Nie dlatego, że zachowując nienaruszony urok przeszłości, ma wszystkie wygody teraźniejszości. Ponieważ chociaż nie ma wielu metrów kwadratowych (a dokładniej 44), nie jest mały i nie brakuje miejsca do przechowywania. Ponieważ jego dwa pokoje mogą pomieścić wiele działań.

Budynek został zbudowany przez architekta Hansa Hedlunda w 1899 roku aby pomieścić rodziny pracowników kolei. Przez dziesięciolecia jego mieszkańcy przeprowadzali reformy, aby dostosować swoje domy do nowych inwestycji, ale nie wprowadzili większych zmian w swojej fizjonomii, dzięki czemu w 2005 r. Otrzymał zabytkowy budynek, a co za tym idzie - ochronę prawną.

Po wejściu do tego mieszkania (dostępnego do kupienia lub wynajęcia za pośrednictwem agencji Alvhem) znajdujemy przedpokój z dużą wbudowaną garderobą, a przed nim pełną łazienkę. Po prawej stronie otrzymujemy pokój z dużym oknem i oryginalnymi listwami na suficie, który został przygotowany do wykorzystania jako salon w ciągu dnia i jako sypialnia w nocy, z kącikiem roboczym i kącikiem do czytania. Po wyjściu widzimy kuchnię po drugiej stronie domu z dużym stołem z ławką gotową na spotkania przyjaciół lub rodziny. Białe drzwi tego pokoju kryją sprzęt AGD i dużą spiżarnię o dużej pojemności. T.Wszystko w tym domu zostało przemyślane z dokładnością do milimetra, aby zoptymalizować przestrzeń i stworzyć wielofunkcyjne pokoje, które dostosowują się do codziennych potrzeb i potrzeb ich właścicieli.

www.alvhem.com
Stylizacja: Pernilla Algede / House of Beatniks
Zdjęcia: Anders Bergstedt

Reklama - czytaj dalej pod hasłem, jest otwarty Anders Bergstedt

Odwiedziliśmy mieszkanie o powierzchni 44 metrów kwadratowych w budynku zbudowanym w 1899 roku w Göteborgu.

Dzień i noc

Pokój został urządzony do pełnienia funkcji salonu i sypialni.

Dużo stylu

Małe detale, takie jak duże okrągłe lustro lub tapeta, sprawiają, że przestrzeń jest elegancka bez doładowywania.

Wszystko jasne

Jasne drewno podłogi udaje się nadać pomieszczeniu ciepło i blask.

Pamiętaj o przeszłości

Zachowane zostały oryginalne elementy z 1899 r., Takie jak listwy i medaliony dachowe.

Idź do światła

Mieszkanie ma dwa duże okna z widokiem na ulicę.

W powietrzu

Białe meble i minimalistyczny styl zawieszone w salonie-sypialni.

Zrób dużo za mało

Chociaż jest niewiele dekoracyjnych detali, jego styl zdążył zapewnić im obecność w otoczeniu.

Praca i przyjemność

Po drugiej stronie pokoju dwa rogi: jeden do czytania, a drugi do nauki.

Książki

Wygodny fotel i lampa podłogowa zdołały stworzyć idealny kącik do czytania.

Plaid

Tapeta w kratkę to klasyczny model Sandberga.

Miejsce pracy

Kącik roboczy z systemem półek, który służy jako stół i wysoki stołek w stylu industrialnym.

Wiedza ma miejsce

W przypadku półek rozwiązano problem typowego przechowywania miejsc pracy i zapewniono powierzchnię do badań.

Widok z przodu

Z salonu-sypialni widok na korytarz (pierwszy) i kuchnię-jadalnię (w tle).

Przestrzenie uniwersalne

Przydzielając każdy pokój do więcej niż jednego zastosowania, udało im się zwielokrotnić możliwości tego małego mieszkania.

Wejście

W dystrybutorze znajdziemy drzwi do łazienki i schowek.

Rozłączyć się

Chociaż istnieje bardzo duża szafa, w celu pozostawienia płaszczy, umieszczono wieszak na ubrania.

Duża pojemność

Szafa wejściowa z dużą ilością miejsca do przechowywania.

Pozostań pusty

Bielowi udało się zjednoczyć wszystkie przestrzenie i nadać blasku.

Kuchnia

Po drugiej stronie podłogi jest kuchnia z biuro Świetnych proporcji służy jako jadalnia i miejsce spotkań.

Miły dla wszystkich świateł

Aby mieć światło pomocnicze podczas pracy na blacie, na ścianie umieszczono dwa regulowane kinkiety.

Następny przystanek ...

Biała płytka metra nigdy nie wychodzi z mody. Ta kuchnia jest tego dowodem.

Pełna kuchnia

Kuchnia została zaaranżowana w kształcie litery L i jest w pełni wyposażona.

Szczegóły

Zadbano o każdy szczegół, aby był zgodny z oryginalnym stylem budynku. Nawet czarne przełączniki bakelitowe.

Między piecami

Szczegół strefy gotowania i blatu z białego marmuru.

Zachował to, co miał

Obok blatu stara biała szafka.

Miejsce spotkań

Życie w domu jest w kuchni. A z jadalnią taką jak ta, jeszcze więcej.

Napad na bank

Jako siedzisko, duża drewniana ławka z poduszkami, która zapewnia przedłużenie blatów.

Minimalna sztuka

Dekorowanie kuchni w biurze, dwie czarno-białe fotografie.

Jedz z widokami

Kuchnia z jadalnią ma duże okno z łukowatą ramą.

Ukryty

Białe drzwi kuchenne trzymają za sobą tajemnice.

Bezpiecznie

Jak ta spiżarnia z dużym oknem proporcji.

Panelowy

Po kolejnych białych drzwiach znaleźliśmy lodówkę.

Biały na białym

Szczegół drzwi i boazerii kuchni. Wszystko puste.

Łazienka

Znaleźliśmy pełną łazienkę dystrybutora wejścia.

Mała łazienka

Brodzik został pominięty, aby zoptymalizować przestrzeń.

Poza życiem

Budynek ma kilka obszarów zewnętrznych do użytku społeczności.

Czysta fasada

Ceglana i kamienna fasada budynku architekta Hansa Hedlunda zbudowanego w 1899 roku dla domów rodzin dla pracowników kolei.

Miej dobrą roślinę

Plan pięter 44 metrów kwadratowych.


Wideo: Malowanie ścian w pokoju krok po kroku - film instruktażowy Śnieżka Barwy Natury (Może 2022).