Inne

Przeźroczysty i jasny dupleks

Przeźroczysty i jasny dupleks

Przed reformą to Dupleks w Barcelonie Wyglądało na mniejsze. Powodem była jego fragmentaryczna dystrybucja, oparta na wąskich pokojach, co uniemożliwiało docenienie prawdziwej - bardzo szerokiej - powierzchni domu. Właściciele zlecili kompleksową reformę Zespół Fondarius Architecture. Prace koncentrowały się na usunięciu wszystkich niepotrzebnych ścian do stworzenia na parterze otwarta przestrzeń zintegruje salon, jadalnię, kuchnię i pokój zabaw dla dzieci. Bez drzwi i ścianek działowych ta nowa dystrybucja radykalnie zmieniła dupleks, który nagle odsłonił dużą powierzchnię z estetyką loftu, która przywołuje nowojorskie budynki przemysłowe. Jednak usunięcie ścian stanowiło pewne trudności.

Zarówno w salonie, jak iw kuchni architekci stwierdzili, że ścian nośnych nie można wyeliminować z uwagi na konstruktywne problemy bezpieczeństwa. Rozwiązaniem było utrzymuj filary i przegrody połowy ciała które z kolei zostały włączone do projektu jako elementy o funkcji dekoracyjnej. Tak więc metalowy filar służył do wytyczenia przedpokoju.

Jeśli wszystkie środowiska, w których rodzina łączy życie, były skoncentrowane na parterze, górne piętro było zarezerwowane na sypialnie. Ale zarówno w jednym, jak i drugim zespół Fondarius Architecture musiał zmierzyć się z nowym problemem: dupleks miał trzy tarasy, których wysokość znajdowała się nad poziomem gruntu w domu. Aby to rozwiązać, uciekli się do kamienna ławka San Vicente, która przeskakuje dostęp na zewnątrz, a mimochodem służy jako wszechstronna powierzchnia pomocnicza, która służy zarówno jako siedzisko, jak i półka. Po rozwiązaniu wszystkich aspektów konstrukcyjnych dekoracja została dostosowana do nowego powietrza na poddaszu osiągniętego w domu. Elementy projektu, w odpowiednich proporcjach, przyczyniają się do utrzymania czystości środowiska dzięki minimalna estetyka.

Reklama - czytaj dalej poniżej Pokój z relaksującym duchem

Różnicę między salonem a tarasami uratowano dzięki kamiennej ławce pokrytej poduszkami, która służy jako siedzisko pomocnicze, gdy przyjaciele wracają do domu. Sofa była modelem w kształcie litery L, który został oddzielony, aby ją zaktualizować. Poduszki: w paski, B&B, białe, Filocolore i geometryczne, Gra. Puf z Woodnotes. Kocyk firmy Filocolore. Dywan autorstwa Francisco Cumellas. Kwiaty i świece, od Sia.

Estetyka loftu

Podczas remontu rozebrano przegrody i odsłonięto belki na suficie oraz metalowe filary, które nadają domowi pewne przemysłowe powietrze. Właśnie filar rozgranicza przedpokój, ozdobiony wieszakiem, dywanem i szafkami od podłogi do sufitu zintegrowanymi ze ścianą. Dywan autorstwa Francisco Cumellas. Wieszak na ubrania i boks wejściowy, od DBarcelona.

Teksturowana pufa

Miękkie w dotyku, imitacja wykończenia włosów dodaje odrobinę ciepła do otoczenia. Jest sprzedawany w Filocolore, ma wymiary 24 x 44 cm i kosztuje 52 €.

Salon do zabawy

Każdy szczegół zachęca do relaksu w salonie: lampki do czytania, pudełko z ulubionymi czasopismami ... Nawet drewniane taborety, które służą jako stolik kawowy, można swobodnie przesuwać, aby dopasować miejsce do siedzenia do każdej czynności. Taborety, od Cubiña. Obraz In The Club pochodzi z DBarcelona.

Dekoracyjne detale w salonie

Niepokalanego Poczęcia: stojak na czasopisma i świeczniki. Lampy, autorstwa Luzio.

Pokój dzienny

Sufity o różnych wysokościach i różnych materiałach stają się aktywnymi elementami dekoracji. W niektórych częściach domu zainstalowano fałszywe sufity, aby pomieścić klimatyzację i inne urządzenia. Podłoga została pokryta parkietem przemysłowym, który podkreśla poczucie ciągłości między różnymi środowiskami.

Zaprojektuj jadalnię

Jadalnia została ozdobiona wybranymi projektami. Połączenie czerni i bieli sprzyja efektowi teatralnemu, który mięknie ciepłem dywanu przy długich włosach. Mesa, autor: Park Mobel. Krzesła nabyte w DBarcelona. Dywan od Francisco Cumellas. Kredens, La Favorita. Obraz jest dziełem Laurence'a, nabytym w Niepokalanym poczęciu.

Otwarte przestrzenie

Pierwotna dystrybucja domu, podzielona na fragmenty i z wieloma małymi pokojami, została zastąpiona dużą otwartą przestrzenią, w której środowiska podążają za sobą bez ścian, które czynią je niezależnymi. Wynik? Dom wydaje się jeszcze bardziej przestronny, a komunikacja jest zarówno wizualna, jak i rzeczywista, dzięki czemu wiesz, co robi każdy członek rodziny, nawet jeśli znajduje się w różnych częściach domu. Dywan autorstwa Fancisco Cumellas. Biała pufa pochodzi od Filocolore.

Kuchnia z biurem

Kuchnia z biurem Ponieważ była otwarta dla reszty domu, zespół Fondarius Architecture zaprojektował meble z dyskretnymi frontami, które harmonizowały z dekoracją jadalni i salonu. Wykonane z lakierowanego na biało DM i gwoździami zamiast uchwytów zostały połączone z brązowym blatem. Blat, od firmy Silestone. Piekarnik z funkcją mikrofal i ekspresem do kawy firmy Miele.

Funkcjonalna kuchnia z barem śniadaniowym

Filar, którego ze względów bezpieczeństwa nie można było usunąć, wykorzystano jako podporę półwyspu, w którym mieści się ceramiczna płyta grzejna, grill i bar szybkiej obsługi. Biuro zostało zorganizowane po drugiej stronie filaru. Taborety, Superstudio. Bell, od Pando. W jadalni gazety: stół, La Favorita i metalowe krzesła z siatki, DBarcelona.

Główna sypialnia

Biały dominuje w sypialni i tworzy relaksującą atmosferę, która zachęca do snu. Na korytarzu okrągłe dywany wizualnie skracają długość tego przejścia i wyznaczają ścieżkę do łazienki. Pościel i poduszki, od Filocolore. Lampa Luzio. W hali dywany Ikei i krzesło DBarcelony.

Bardzo ciepła łazienka

Łazienka jest wykończona w ciepłych kolorach. Dywany z Ikei. Umywalka od Roca.

Plan domu i pomysły

- W salonie fałszywy sufit, oprócz pomieszczeń mieszkalnych, kończy się kilka centymetrów od ściany, co jest wystarczająco małą przestrzenią, aby ukryć pudełka rolet oraz karnisze i żaluzje.
- Tłumienie przegród pozwala na przepływ płynu w całym domu i daje poczucie głębi. Ponadto żadna przeszkoda, zarówno rzeczywista, jak i wizualna, nie hamuje przejścia światła wpadającego z tarasów.
- Dekoracja, oparta na wybranych elementach i projekcie, zapewnia czyste otoczenie z wyrafinowanym i eleganckim powietrzem.

Wideo: Jak zrobić jasny napis z obrazu? Gimp poradnik (Wrzesień 2020).