Komentarze

Zakwaterowanie i studia na obrzeżach

Zakwaterowanie i studia na obrzeżach


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Architektura tradycyjnych domów nie pasowała do pomysłów pary architektów, utworzonych przez Ángela Díaz i Jaime Sánchez, dla których komunikacja wizualna wszystkich przestrzeni w domu jest podstawową wytyczną. Ponadto szukali domu, w którym mogliby również zlokalizować swoje studio architektury.

Najbardziej praktycznym, ekonomicznym i atrakcyjnym rozwiązaniem było zbudowanie dom na wsi, na obrzeżach Madrytu. W ten sposób osiągnęli kilka celów jednocześnie: życie na wsi, praca w domu i projektowanie go według własnych upodobań i potrzeb. Rezultat, na który również miało wpływ wspaniałe otoczenie, jest spektakularny: jest sześcienna i awangardowa konstrukcja o prostych liniach, który zaskakuje właśnie swoją prostotą. Nowo wybudowany, przestronny i jasny dom, który, choć wydaje się, że może wydawać się wysoki, nie przekracza budżetu tradycyjnego domku. Wynika to częściowo z wyboru materiały dobrej jakości, ale nie luksusowe. Lokalizacja odpowiedniej ziemi była najważniejsza; W końcu zdecydowali się na działkę otoczoną wsią i położoną na północy Madrytu.

Zarówno miłośnicy designu, jak i natury, wiedzieli, jak zintegrować je w tej samej przestrzeni, projektując solidny dom, ale wyposażone w ogromne okna, które pozwoliły im wyjść poza ściany. Również uzyskali prywatność w swoim ogrodzie i wielkim basenie otaczającym budynek o wysokości połowy wysokości co, biorąc pod uwagę podwyższone położenie domu, oddziela je od ciekawskich oczu, ale nie od krajobrazu. Wnętrze zostało rozprowadzone w dwie wysokości i piwnica - w której zlokalizowano badanie -, komunikowane przez szerokie centralne schody otoczone jedyną ścianą domu, która stanowi podstawę szafy w sypialni i małego regału na książki. Ten przedmiot został pomalowany na ciemnoszary Aby wyróżnić się jeszcze bardziej.

Reszta elementów dzielących jest rzadka i krystaliczna, w celu stworzenia płynnej komunikacji między wszystkimi pokojami; pomysł, który został wzmocniony bez drzwi przejściowych. Jeśli chodzi o kolory, to biały na sufitach i ścianach, jako źródło światła, z wyjątkiem osi klatki schodowej pomalowanej na szary ołów, podobnie jak fasada. Na parterze zainstalowano bardzo odporną kamionkę ceramiczną, ponieważ przestrzeń ta ma bezpośredni kontakt z zewnętrzem. Na pierwszym piętrze, gdzie jest sypialnia i łazienka, ponieważ ruch jest mniejszy, umieszczono kompaktowy szary kamionkowy talerz. Dekoracja oparta jest na neutralnych tonach, ale ma ciepły dotyk włókien roślinnych.

Reklama - czytaj dalej pod domem

Budynek ma kształt sześcianu z oknami na fasadzie; tylny obszar komunikuje się z basenem. Aby go pomalować, wybrano szary ołów, który wyróżnia się zielonym kolorem otaczającej wsi.

Ogród z basenem

Na zewnątrz basenu zbudowano równo ze ścianą. Podkreśla oryginalną powłokę wybraną dla podłogi tego obszaru, ponieważ są to tradycyjne cegły umieszczone na krawędzi. Teakowe krzesło pokładowe pochodzi od Ikei.

Sala z poddaszem

Widok na salon, z którego widać przeszklony strych, w którym mieściła się sypialnia. Salon został ozdobiony niezbędnymi meblami. Wokół odzyskanego stołu ustawiono skórzaną sofę Ikea i fotel Wassily zaprojektowany przez Marcela Breuera. Na ścianie wyróżnia się oryginalna kompozycja Luz Ángela Lizaraso, składająca się z kilku obrazów opowiadających historię. Wazony i poduszki, z Habitat.

Weź drabinę

Ze względu na brak ścianek działowych w domu ściana schodowa została wykorzystana do zlokalizowania wbudowanej szafy i regału na książki.

Zamów w salonie

W jedynej przegrodzie domu, pomalowanej na ciemnoszary kolor, znajdowały się otwory służące jako półki. Zamiast półek ustawiono ławki z drewna tekowego zakupione w Ikei.

Kuchnia z wyspą

Miejsce do pracy w kuchni zostało zaprojektowane przez właścicieli, którzy postanowili zlokalizować centralną wyspę, aby wizualnie oddzielić jadalnię. Szafki zostały wykonane z naturalnego drewna bukowego.

Biuro

Kuchnia została zaprojektowana tak, aby obejmowała jadalnię o pojemności dla sześciu osób. Drewniany stół pochodzi od Ikei, a krzesła mają klasyczny design Jacobsena. Duże okna tego obszaru były przykryte roletami, aby przyciemnić światło.

Dystrybutor i drabina

Jedna ze ścian pierwszego piętra została zastąpiona szklaną przegrodą. Przestrzenie komunikują się wizualnie, ale sypialnia jest odizolowana od hałasu na parterze.

Wbudowana szafa

W sypialni zainstalowano wbudowaną szafę od podłogi do sufitu, o bardzo prostych liniach. Ciepła nuta jest odpowiedzialna za dywan z włókien roślinnych oraz pościel, wyściełaną w jasnobrązowym odcieniu, z fakturą. Lampa siedliskowa. Zdjęcie malarza Frediego Marquesa.

Szaro-biała łazienka

Łazienka była całkowicie urządzona w kolorze białym i ciemnoszarym. Bardzo efektowny i atrakcyjny kontrast uzyskano dzięki kompaktowej kamionce i białym naczyniom sanitarnym. Blat i szafka pod umywalkę również zostały wybrane na biało. Ręczniki, aby tonować, mają charakterystyczną teksturę.

PLAN DOMU

Kolory wnętrza. Jeśli chcesz dać sobie luksus wyboru lekkich mebli, połącz je z powłokami w cierpliwych kolorach. Proponujemy tę mieszaninę: krem ​​586; 510 skóra i 510 niebieskawo-szary; od Tytana.


Wideo: Apart-Invest Nieruchomości - instrukcja obsługi sejfów na klucze, Apartamenty Szklarska Poręba (Czerwiec 2022).


Uwagi:

  1. Roddric

    Przepraszam, ale to mi nie odpowiada. Czy istnieją inne odmiany?

  2. Buinton

    I tak nie jest))))

  3. Dit

    Bez względu na to, jak bardzo się próbowałem, nigdy nie mogłem sobie wyobrazić czegoś takiego. Jak to możliwe, nie rozumiem

  4. Shiriki

    Myślę, że nie masz racji. Mogę bronić swojej pozycji. Napisz do mnie w PM, omówimy.

  5. Aren

    Dobrze to rozumiem. Mogę pomóc w podjęciu decyzji. Razem możemy dojść do właściwej odpowiedzi.



Napisać wiadomość