Porady

Przed i po: od przestarzałej podłogi po elegancki dom

Przed i po: od przestarzałej podłogi po elegancki dom



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kiedy Jara Serra, ekspertka ds. Inscenizacji domu i czytelniczka naszego magazynu, po raz pierwszy weszła do tego domu w Barcelonie, znalazła wnętrze zanurzone w ciemności, bez określonego stylu i mebli, które nie tylko zwiększają jej przestrzeń i aby je funkcjonować, uciskali ich i sprawili, że poczuliśmy się klaustrofobicznie. Widziała jednak potencjał jej 80 metrów kwadratowych (rozłożonych na trzy pokoje, salon, łazienkę, kuchnię i pralnię) i światła wpadającego przez okna, wszystkie skierowane na zewnątrz.

Cele zmiany były jasne: osiągnąć więcej przestrzeni, więcej światła, więcej elegancji i więcej funkcjonalności. Jara użyła bieli do wyjaśnienia wnętrza i nadała większego znaczenia tarasowi w salonie, usuwając bariery między wnętrzem a zewnętrzem, aby wizualnie zyskać więcej przestrzeni wizualnie. Aby było bardziej przytulnie i elegancko, zainstalował kominek, złote akcenty oraz romantyczne ramy i lampy. Przed i po zmianie (którą możesz zobaczyć w całości w galerii obrazów na tych liniach) pokazuje, że spełniła wszystkie swoje cele.

Reklama - czytaj dalej. Wielkie wyzwanie

Chociaż teraz widzisz, że jest przestronny i stylowy, to mieszkanie w Barcelonie nie zawsze tak było. W tej galerii pokazujemy jej radykalną zmianę.

Wcześniej salon

Widząc te obrazy, jest wiele słów ...

Wcześniej salon

Panowała ciemność i przestarzałe meble.

Salon po

Po przejściu przez ręce Jary taki był wynik.

Moc bieli

Ekspert w dziedzinie scen domowych wybrał całkowicie biały wygląd, aby dać mu światło.

Dobrze przemyślane

Nowa dystrybucja mebli i jej rozmiar optymalizują i powiększają przestrzeń.

Tekstury

Różnorodność tekstur nie powoduje monotonii braku koloru.

Zrób dom

Jara zainstalowała kominek, aby tymczasem ciepło było białe.

Elegancja

Elementy zostały starannie wybrane, aby wprowadzić elegancję w przestrzeń.

Wyraźnie

W pomieszczeniu zainstalowano kilka punktów świetlnych.

Widok z przodu

Jak powiększyć przestrzeń małego pokoju? Wzmocnienie przestrzeni kosmicznej, aby wyglądał tam.

Zjedz śniadanie na zewnątrz

Taras z małą jadalnią na śniadanie.

Splendor w trawie

Podłoga 7-metrowego tarasu została pokryta sztuczną trawą.

Obok ściany

Okrągły stół na ścianie służy jako codzienna jadalnia.

Wejście wcześniej

To nie było dobre pierwsze wrażenie ...

Wejście po

Bank zapewnia elegancję i miejsce do zdjęcia butów. Lustro optycznie powiększa przestrzeń.

Kuchnia wcześniej

Czas przeszły nie zawsze wydaje się lepszy.

Po kuchni

Zobacz, aby uwierzyć.

Dotknij drewna

Szczegół drewniany blat i zlew.

Najważniejsze jedzenie

W kuchni najbardziej apetyczny bar śniadaniowy.

Strefa mycia wcześniej

Depresję, patrząc na nią.

Strefa mycia wcześniej

Wołał o zmianę.

Nowy wewnętrzny dziedziniec

Nowa podłoga i drewniane żaluzje sprawiły, że jest bardziej przytulny i nowoczesny.

Nowy wewnętrzny dziedziniec Sala przedtem

Że meble żyły (dużo) lepiej.

Korytarz po

Białe i drewniane, zwycięskie połączenie.

Sypialnia przedtem

Kolory ścian były złym wyborem ...

Sypialnia po

Tutaj śpisz dobrze.

Bez hałasu

Tapicerowany zagłówek izoluje akustycznie sąsiednie pomieszczenie i zapewnia ciepło.

Praca własna

Ozdobny przód kominka i abstrakcyjne zdjęcia domu zostały stworzone przez samą Jarę.

Sypialnia dziecięca wcześniej

Z ciemnymi kolorami i dość smutne.

Sypialnia dla dzieci po

Niech stanie się światłość.

Łazienka

Całkowicie biały wygląd i wzorzysta podłoga.

Dwa lepsze niż jeden

Dom ma tylko jedną łazienkę, więc zainstalowanie dwóch umywalek było dobrą decyzją.

Krystalicznie czysty

Szklane misy nadają przestrzeni lekkości. Szafa została zaprojektowana przez JAra Serra.

Następny przystanek ...

Do łazienki wybrano białą płytkę metra.

Nic do ukrycia

Parawan prysznicowy wykonany jest z przezroczystego szkła, aby nie przyciemniać przestrzeni.

Pozostań pusty

Biel dała mu światło i powiększyła przestrzeń.

Dotyk stylu

Stojak na ręczniki drabinkowe z lustrem w kształcie serca.