Porady

Otwarta i aktualna przestrzeń

Otwarta i aktualna przestrzeń


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kluczem do tego były refleksja i cierpliwość dekorator i kredens Blai Altell dać nowe życie temu mieszkaniu, znajdującemu się w Barcelona się poszerza. Ta refleksja pomogła mu mieć bardzo jasne pomysły i bezpiecznie je zrealizować, wybierając nowy dom przestarzałe biuro centralne; a cierpliwość dała mu niezbędny czas, aby zdobyć wszystkie elementy projektu z własnym imieniem, które składają się na meble w jego domu.

Początkowo przestrzeń była prawie czysta, czymś, czym Blai była podekscytowana, ale brakowało kuchni i łazienki, więc musieli się zintegrować. Szybko zabrał się do pracy, a pierwszą rzeczą, którą zrobił, było zaplanowanie rozmieszczenia kawałka z pojedynczą niezależną przestrzenią, łazienką, w której ułatwiono przepływ naturalnego światła. Salon znajdował się w najjaśniejszej części domu, z widokiem na mały taras w ogrodzie, aby cieszyć się widokiem za każdym razem, gdy siedziałeś na kanapie. Tuż za nim był kącik roboczy. W ten sposób Sofa została wykorzystana do oddzielenia obu środowisk i pozwoliła zaoszczędzić trochę miejsca.

Powierzchnia podobna do tarasu i przymocowana do niej została wykorzystana jako sypialnia i oddzielona od kuchni kwaśnym kryształem jako ekran. Kuchnia w pełni zintegrowana z salonem zajmuje część ściany, która dociera do patio świateł. W tym obszarze sufit został obniżony, a front pomalowano na kolor bordowy, aby oddzielić go wizualnie i przestrzennie od reszty domu. Co do łazienka, Blai postanowił uczynić go niezależnym za pomocą betonowa ściana zakrzywiona, aby złagodzić jego wizualny wpływ na cały dom. Następnym krokiem było wyposażenie poddasza, który pomimo swojej powierzchni zaledwie 65 m2, wizualnie wydaje się znacznie bardziej przestronny dzięki swojej dystrybucji. Do dekoracji Blai wybrała klasyczne elementy projektu, aby nadać mu niepowtarzalny charakter, a przede wszystkim uzyskać dom swoich marzeń

Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej Białe i prażone odcienie dominują w salonie, w którym zintegrowana jest kuchnia, która wyróżnia się na ścianie, pomalowana na bordowy ton.

Na podłogę wybrano laminat drewniany, który zapewnia ciepło środowisku. Obok kanapy umieszczono dwa klasyki designu: stolik boczny, zaprojektowany przez Eileen Gray, na sprzedaż w Vinçon oraz fotel Le Corbusier LC1, z metalu i skóry, zakupiony w Sit Down.

Część wypoczynkowa znajdowała się przed tarasem.

Dlatego oprócz cieszenia się widokami wykorzystywane jest wejście naturalnego światła. Składa się z dwuosobowej sofy i fotela. Sofa tapicerowana szarą tkaniną firmy Fusta.

Jadalnia wyróżnia się metalowym stołem ze szklanym blatem, zaprojektowanym przez Blai Altell i wykonanym na zamówienie.

Powyżej trzy lampy ustawione obok siebie, autorstwa Biosca & Botey. Krzesła Jacobsen z serii 7 zakupione w Vinçon to kolejny klasyk designu. Za kanapą znajdowało się miejsce do pracy ze stołem 114, Vinçon.

Pave

Łazienka stała się niezależna od reszty domu dzięki zakrzywionej ścianie wykonanej z kawałków chodników; w ten sposób otrzymuje naturalne światło i lepiej integruje się z resztą środowiska.

Kuchnia wyróżnia się nienagannym designem, który po mistrzowsku łączy czerwień ściany ze sprzętem AGD i stalowymi meblami.

Ponadto front roboczy został zabezpieczony żelazem z tego samego materiału, aby chronić ścianę przed tłuszczem i plamami. Szafki, na sprzedaż w Nuzzi. Lodówka od Smeg. Urządzenia od Whirlpool.

Sypialnia wyróżnia się prostotą.

Zagłówek został umiejscowiony po prawej stronie kuchni, a do szafek nocnych wybrano dwa różne przedmioty: stolik z początku XX wieku oraz dwie walizki i pojemnik na kapelusze z londyńskiego rynku w Portobello. Oszczędza to powierzchnię magazynową. Kołdra pikowana od La Perla Gris.

Łazienka jest jedyną zamkniętą przestrzenią.

Aby go wyodrębnić, zastosowano cegłę brukową, która nie przytłacza przestrzeni. Stalowo-szklane meble zlewu przyczyniają się do jego wizualnego powiększenia. W tym obszarze wykonano niebieskie gniazdo gresite, aby chronić ścianę. Zlew i krany Tara, autor: Dorn Bracht (w Bagnie). Kasa, Vinçon.

3 wesołe dźwięki

Ciepło i dużo życia to klucze, które charakteryzują ten dom i dzięki tym tonom udało się go osiągnąć. Od firmy Valentine: Duke VD 095, Bali VC 183 i Autumnal Red, VA 061.


Wideo: MIEJSCA OTWARTE. Przestrzeń spotkań sąsiedzkich, cz. 1 (Czerwiec 2022).


Uwagi:

  1. Harley

    Ile jest możliwe.

  2. Mikree

    Hej ludzie! Co tu napisałeś? Wygląda na to, że byli tu ludzie z żółtego domu.



Napisać wiadomość