Komentarze

Niektóre pomieszczenia magazynowe zamieniono na poddasze marzeń

Niektóre pomieszczenia magazynowe zamieniono na poddasze marzeń


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na najwyższym piętrze odnowionego budynku na Starym Mieście A Coruña miała miejsce niesamowita metamorfoza. Te strychowe strychy, w których dziś mieści się otwarty, funkcjonalny i bardzo atrakcyjny dom, służyły do ​​przechowywania pomieszczeń magazynowych. Odpowiedzialnymi za tę radykalną zmianę byli członkowie badania Unouno. Eliminując oddzielenie tych pomieszczeń magazynowych i przerysowując swoją roślinę, udało im się stworzyć wyjątkową przestrzeń wspólną z salonem, jadalnią i kuchnią oraz bardziej prywatny obszar z dwiema sypialniami i łazienką.

W każdym rogu znajduje się detal, który czyni go wyjątkowym domem. Czy to sufity na poddaszu ze świetlikami, które zalewają całe światło lub meble, z przyjaznymi liniami i teksturami, nie zapominając o tapetach z czarno-białymi nadrukami roślinnymi lub kawałkami z historią, jak stara deska znaleziona w warsztacie stolarskim i to wciąż zachowuje ślady farby. Obfituje również w przestrzeń do przechowywania - szafki wykorzystują najbardziej nieoczekiwane zakątki i wydają się dyskretnie składać hołd poprzedniemu użytkowaniu tego strychu.

www.unouno.net
Zdjęcia: Andrés Irrazábal

Reklama - czytaj dalej Pierwsze wrażenie

Wejście do tego penthouse'u, odnowionego przez studio Unouno, już teraz zwraca uwagę na to, co znajdziemy w środku: minimalizm, czerń i biel oraz mnóstwo drewna.

Dzielić to żyć

Strefa społeczna skondensowała się w jedną przestrzeń, która zawiera jadalnię, salon i kuchnię.

Minimalistyczna kuchnia

Idealnie dostosowany do strychów tego strychu.

Boskie światło

Świetliki dachowe zalewają każdy kąt światła.

Widok z przodu

Przestrzeń kontemplowana z części wypoczynkowej.

Tekstury

Różne materiały nadają charakter tej przestrzeni ozdobionej kilkoma kolorami.

Główna sypialnia

Ściana pokryta tapetą oddziela część sypialni od garderoby.

Duża pojemność

Widok na garderobę.

Ciepło

Koc zapewnia ciepło całości.

Hall

Zawieszona konsola ze skórzanymi półkami, wiszące okrągłe lustro i rzeźbiony tekturowy stołek to elementy tej zwycięskiej kombinacji.

Łazienka

Szafki zapewniają metaliczny akcent.

Spać, patrząc na gwiazdy

Druga sypialnia

Wiedzieć, jak skorzystać

Dolna część dachu służyła do umieszczenia szafek.

Praca i przyjemność

Sypialnia ma część do nauki.

Ślady przeszłości

Biurko składa się z dwóch sztalug i drewnianej deski, która została wykorzystana jako powierzchnia do lakierowania elementów w stolarce.



Uwagi:

  1. Gladwyn

    Uderzający! Zdumiewający!

  2. Shaddoc

    Moim zdaniem zostało już omówione

  3. Vilkis

    Wcale nie jest obecny. Wiem.

  4. Iasius

    Gratulacje, masz cudowną myśl.



Napisać wiadomość