Informacja

Garaż przekształcony w aktualny i nordycki loft

Garaż przekształcony w aktualny i nordycki loft


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Widząc to dzisiaj strych mieści się w budynku z początku XX wieku w Barcelonie, Trudno uwierzyć, że od lat w jego ścianach mieściły się tylko samochody, części modelowe i sprzęt. Studium, które doprowadziło do tej udanej przebudowy, to SIRËE, z projektantką wnętrz Desirée García Paredes na czele projektu, która wyznaje, że kiedy zaoferowano jej możliwość przekształcenia tego starego garażu, nie wahała się ani chwili: „przestrzeń była idealna na witamy jego dynamicznego, młodego i nowoczesnego właściciela ”. Ale chociaż warunki tego siedliska nie były zgodne z życiem, jego przemysłowa esencja miała wiele uroku, a jednym z głównych celów było jego zachowanie.

To miejsce miało osobliwą trójkątną podłogę o powierzchni 60 m2, którą studio rozwiązało, umieszczając w rogach dwa pokoje: w jednym łazience, a w drugiej garderobie. Reszta otwartej przestrzeni jest dystrybuowana dzięki drewnianemu modułowi, który również potrafi pomnożyć metry kwadratowe. Wewnątrz znajduje się wejście z szafą do przechowywania płaszczy. Naprzeciwko znajduje się kuchnia, w której zachowała się jedna z odsłoniętych ceglanych ścian i stary stół roboczy znaleziony w garażu. Podczas skrętu widzimy schody, pod którymi znajduje się regał z książkami i które prowadzą do górnej części, gdzie jest sypialnia.

Aby zachować urok przeszłości, materiały użyte podczas reformy „zostały wybrane tak, aby każdy z nich mógł zostać użyty w czasie budowy budynku” - wyjaśnia Desirée. Wśród nich płytka hydrauliczna, która definiuje strefę kuchenną jako dywan dekoracyjny; Marmur Macael lub drewno okrojone. Aby ujednolicić przestrzenie, wszystkie ściany i sufity pomalowano na biało. Sentymentalną część zapewniają elementy dekoracyjne z rodziny właściciela, które zostały połączone z wieloma roślinami, aby wprowadzić ogrody otaczające dom.

www.siree.es

Reklama - czytaj dalej. Wiedza ma miejsce

Klatka schodowa prowadząca na górne piętro modułu, w którym znajduje się sypialnia, została wykorzystana do umieszczenia regału naprzeciwko salonu.

Rodzinne wspomnienia

Większość elementów dekoracyjnych pochodzi od rodziny właściciela, więc w każdym rogu możemy zauważyć jej sentymentalne akcenty.

Ma drewno

Ten drewniany moduł został zaprojektowany przez studio DIRËE do dystrybucji przestrzeni. Pod nim widzimy wejście z szafą w środku.

Dołącz i podbij

Ściany i sufity pomalowano na biało, aby ujednolicić całą przestrzeń.

Mroczna przeszłość

Ten 60-metrowy strych Barcelona był przez dziesięciolecia garażem. Dzisiaj jest otwarty, nowoczesny i bardzo przytulny dom.

Wejście

Po wejściu widzimy po prawej szafę do wieszania płaszczy i przechowywania butów, a przed nią kuchnię.

Rekonwersja

Wyspa kuchenna to stół roboczy, który był w starym garażu i został odnowiony, wytrawiając drewno, aby nadać mu stary wygląd.

Ogranicz spacje

W kuchni dywan z płytek hydraulicznych ogranicza przestrzeń, pozostawiając koncepcję otwartą.

Z innej epoki

Materiały, które mogły zostać użyte w konstrukcji oryginalnego budynku, zostały użyte do prowadzenia z nim dialogu, takie jak marmur Macael na blacie kuchennym.

Cegła widziana

Została ściana z oryginalną widoczną cegłą. Pod nim znajduje się garderoba ze ścianą o połowie wysokości, aby nie stracić przestrzeni.

Strefa komfortu

Widok przestrzeni współdzielonej przez salon i jadalnię.

Jadalnia

Jadalnia przy ścianie zajmuje mniej miejsca.

Skorzystaj z wysokości

Jedną z niewielu ścian podłogi jest łazienka, która została pozostawiona na średniej wysokości, aby nie stracić poczucia przestronności. W tym pokoju znajduje się strych, który służy do przechowywania.

Łazienka

Aby ta przestrzeń, nieco mała, wydawała się większa, zastosowano zepsuty pusty kafelek małego formatu.

Łazienka

Dodali też mosiężne akcenty, aby stworzyć bardziej ostrożną i osobową atmosferę.

Łazienka

Na podłodze zastosowano hydrauliczną płytkę w niebieskich odcieniach, a na ścianach, oprócz białych płytek, zastosowano zmywalną białą farbę na bazie emulsji winylowej.

Łazienka

Łazienka znajdowała się na jednym z wierzchołków trójkątnego planu podłogi, aby z niej skorzystać.

Przedtem

Przez lata w tym lofcie gościły samochody, części modeli i sprzęt.

Przedtem

Chociaż przekształcenie tego garażu w mieszkanie wydawało się niemożliwe, projektantka wnętrz Desirée García Paredes zauważyła, że ​​„przestrzeń była idealna, aby pomieścić jej dynamicznego, młodego i nowoczesnego właściciela”.

Przedtem

Ten stary stół z obrazem został przywrócony do wykorzystania jako wyspa w kuchni.

Przedtem

Wysokość sufitów była jedną z głównych atrakcji tego starego garażu.

Przedtem

To była łazienka przed reformą


Wideo: Pomieszczenie gospodarcze 35 m kwadratowych - aktualny stan (Czerwiec 2022).


Uwagi:

  1. Aenescumb

    pomyślałem, a on stłumił zdanie

  2. Maurg

    Brawo, to po prostu świetny pomysł

  3. Juzshura

    Nie bierz sobie do serca!

  4. Su'ud

    Oni są źli.

  5. Lanston

    This is valuable information

  6. Rhett

    Nie w nim istoty.



Napisać wiadomość