Komentarze

Odnowiony apartament z widokiem na molo

Odnowiony apartament z widokiem na molo


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ten dom, położony w Águilas (Murcia), został całkowicie przekształcony. Mieszkanie znajduje się w jednym z najstarszych budynków w okolicy, ale z widokiem na molo i zamek oraz magiczne światło. Właściciel tego domu został oddany w ręce studia Roma & Ro, aby przekształcić dom w dom swoich marzeń.

Celem badania dotyczącego reformy było uzyskanie jasności, aktualności i funkcjonalności w dystrybucji. W tym celu zburzono praktycznie wszystkie ściany działowe, którymi pierwotnie rozebrano podłogę (wszystkie bardzo małe pokoje).

W ramach reformy tarasy pomieszczeń do wnętrza zostały włączone, aby uzyskać metry i bardziej komfortowe przestrzenie. Utrzymany został główny taras z widokiem. Dzięki lepiej zaplanowanym przestrzeniom naturalne światło jest inteligentnie rozprowadzane po całej roślinie.

Rozkład jest następujący: salon, taras, kuchnia otwarta na korytarz, główna sypialnia ze zintegrowaną łazienką, druga sypialnia i łazienka dla gości.

Projekt oświetlenia jest podpisany przez LMA Iluminación.

Zdjęcia: Isabel Escauriaza, z Ebom.com

Reklama - czytaj dalej pod tarasem

Mały luksus tego mieszkania, taras z widokiem na molo i zamek Águilas na Murcji.

Wygra stół i niektóre krzesła oraz śniadanie, lunch i kolacja.

Jadalnia ze smakiem przeszłości

Dla elementów wybranych wokół stołu. Ale z mieszanką stylów przez obecny kredens linii, który jest przymocowany do ściany.

Ponadto w pracy odkryto belkę konstrukcji budynku, która została pozostawiona w powietrzu i pokazuje nutę przemysłową.

Drewniane krzesła znajdujące się na najkrótszych końcach stołu należą do rodziców właściciela.

Szczegóły jadalni

Dekoracja szukała ciepła i mieszanki stylów.

Widok na jadalnię: przeszłość i teraźniejszość w tym samym otoczeniu.

Lampa zaprojektowana przez Roma & Ro.

Dużo światła

Obecny kredens dopełnia jadalni. W oknie białą kurtynę świetlną, która przesuwa światło, nie zasłaniając pokoju.

Filar ratowanej pracy

Odsłonięta wiązka, która pojawiła się podczas reformy, staje się widocznym elementem salonu, który ogranicza jadalnię i stanowi przejście między tym środowiskiem a salonem.

Ponadto firma Roma & Ro opracowała system, który ma jeszcze bardziej odpowiedni: reflektor został zainstalowany w środku, aby stworzyć piękne oświetlenie otoczenia w nocy.

Salon

Obok jadalni, z widoczną między obydwoma środowiskami belką konstrukcyjną, znajduje się salon, z wyborem skandynawskiego powietrza w wyborze elementów: kanapa, bitaca i stolik pomocniczy z zaokrąglonymi liniami.

Większość mebli w domu pochodzi z Ikei i Maisons du Monde, z wyjątkiem określonych elementów, takich jak sofa, wykonana na zamówienie przez tapicerka pracowni odpowiedzialnej za reformę.

Otoczony przez okna

W reformie wykorzystano całe naturalne światło, które otrzymuje dom. W ten sposób salon jest otoczony naturalnym światłem, które wchodzi przez okna.

Rolety są automatyczne - są obsługiwane przełącznikiem - w celu ułatwienia otwierania i zamykania wejścia światła.

Cieszyć się

Na tarasie podłoga została zmieniona. Został pokryty szarą porcelaną, podobnie jak odcień wnętrza domu. Poszukiwano ciągłości wizualnej.

Mała galeria sztuki

Właściciele domu są miłośnikami sztuki, dlatego Rome & Ro stworzyli specjalny front: audiowizualne miejsca znajdują się na szafce na ławce, otoczonej obrazami, wspartej na dwóch półkach z surowego drewna.

Szczegóły galerii

Jako galeria nieformalny sposób na kontemplowanie swoich ulubionych obrazów.

Szczegóły półek

Grube drewniane półki z zapięciami w kształcie litery L na ścianie. Zdjęcia są przez nich obsługiwane, zainstalowane równolegle na ścianie telewizora.

Kuchnia

Kuchnia komunikuje się z korytarzem korytarza w taki sposób, że jest dla niego otwarty. Na podłodze zastosowano różne powłoki (płytki w kuchni i podłogę w korytarzu) do oznaczenia przestrzeni.

Przeważa biała biel, ale ogrzewana przez zastosowanie drewna w konkretnych detalach.

Nie jest nasycony wysokimi meblami, choć ma wystarczająco dużo miejsca do przechowywania.

Najnowszym akcentem są urządzenia ze stali.

Okładziny ścienne

Na ścianie w kuchni miernik typu fazowanego.

Dekoracyjne detale

Szczegół dekoracji w kuchni: obok okapu drewniana półka, która ogrzewa dominującą biel. I zielony akcent naturalnych aranżacji.

Kuchnia żyje!

Z wyspą wielofunkcyjną

Kuchnia z naturalnym światłem, dekoracyjnym plusem.

Ponadto wyspa jest wszechstronnym i mobilnym elementem.

Wszechstronny, ponieważ oprócz poszerzenia powierzchni roboczej jest bar śniadaniowy i fast food dzięki przedłużeniu blatu na jednym końcu.

I mobilny, ponieważ zawiera koła.

Ma moduły magazynowe.

Otwarta kuchnia

Dwa metalowe taborety z drewnianymi siedzeniami dopełniają wyspę.

W tym widoku widać partycje, które ograniczają przestrzeń, ale bez drzwi.

Oświetlenie kuchni Powłoki

Podłoga w całym domu to winylowe podłogi w kolorze szarym, które utrzymały się na podszewce tarasu, chociaż w porcelanie odpornej na warunki atmosferyczne.

W kuchni wyściółkę zmieniono, aby ograniczyć jej powierzchnię, i zastosowano sześciokątną płytkę, która łączy się z drewnem, zapewniając te same kształty, jakby pasowały do ​​obu materiałów jak puzzle.

Tę samą płytkę zastosowano w łazienkach.

Sypialnia z przegrodą

Ten pokój ma bardzo przemyślany element. Znajduje się tuż przed otwartą kuchnią i ma mnóstwo naturalnego światła. Kuchnia ma również naturalny ljuz, chociaż okno jest mniejsze.

Projektanci wnętrz opracowali oryginalny system, który zachowuje prywatność sypialni bez utrudniania przepływu światła. Zamiast nieprzezroczystej przegrody utworzono otwór na szkło ciekłokrystaliczne. Za pomocą przycisku włącza się, dzięki czemu staje się przezroczysty i przepuszcza światło lub gaśnie i staje się nieprzezroczysty.

Toaleta

W kolorze białym z romantycznym powietrzem na wybrane elementy.

Główna sypialnia

Proste: łóżko, szafki nocne i nisza na ścianie, używane z drewnianymi półkami widokowymi.

Z jednej strony widać przesuwane drzwi powierzchniowe, które komunikują się z łazienką.

Cały projekt oświetlenia domu został zrealizowany za pomocą wpuszczanych diod LED. Przy wejściu i salonie dodaje się oświetlenie podłogowe, aby zaznaczyć obszary komunikacyjne.

Na stolikach nocnych lampy z kloszem i żarówkami, zaprojektowane przez Roma & Ro.

Tkaniny w kolorze białym

Biała pościel wzmacnia poczucie czystości i spokoju w sypialni.

Toaletka lub stół roboczy

Przed oknem, w rogu sypialni i obok szafy, garderoba lub kącik do pracy ze staroświeckim stołem i designerskim krzesłem.

Detal toaletka Oświetlenie sypialni Oświetlenie sypialni Drzwi przesuwne do łazienki

Dostęp do łazienki, w którym ingeruje w głównej sypialni, jest przez przesuwane drzwi. Wszystkie drzwi domu są oryginalne, chociaż zostały pomalowane na biało.

Bardzo ciepła kąpiel

Przeważa biel, choć przód zlewu jest bardzo ciepły, z dmuchanym blatem, umywalką i blatami do przechowywania na podłodze.

Detal umywalki z przodu

W ścianach łazienek zastosowano ten sam biały skośny kafelek jako metr, jak w ścianach kuchni. Tutaj możesz zobaczyć, jak ściana została zakryta tylko do średniej wysokości.

Drewniany blat jest taki sam jak na wyspie kuchennej i na półkach w salonie.

Mieszanka materiałów

Aby główna łazienka nie była zimna, tekstury, które ogrzewają biel, zostały połączone. Włókno koszy z przodu umywalki, drewno blatu i cegła widoczne w obszarze prysznica.

W kabinie

Szczegół kabiny toaletowej w jednej z łazienek domu.

Pokój dzienny i taras przed reformą Sala przed reformą Kuchnia przed reformą Pralnia przed reformą Kuchnia przed reformą Sypialnia przed reformą Sypialnia przed reformą


Wideo: REMAX Międzyzdroje (Może 2022).