Komentarze

Druga szansa na ciemną i małą podłogę

Druga szansa na ciemną i małą podłogę


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Popraw jakość życia jego mieszkańców. Był to godny pochwały cel, jaki wyznaczyli sobie Arkstudio i AYH zreformować to mieszkanie w dzielnicy São Bento w Lizbonie, Miał sypialnię bez okien obok salonu i kuchnię z dużą ilością porannego światła i ciszy w nocy.

Pierwszy krok wydawał się oczywisty: wymienić pokój i kuchnię i otworzyć ten drugi na resztę domu, mając również możliwość umieszczenia w nim jadalni. W ten sposób udało im się zapewnić, aby wszystkie pokoje miały naturalne światło, a poczucie przestronności i funkcjonalności wzrosło. Pozostałe przestrzenie (w tym drugi pokój i łazienka) zostały zaktualizowane, łącząc elementy dekoracyjne tradycji miasta ze współczesnymi i przypominającymi wzornictwo połowa wieku.

www.arkstudio.pt

Reklama - czytaj poniżej Wiele możliwości

To mieszkanie w Lizbonie miało duży potencjał. Arkstudio wiedział, jak eksplodować, aby zyskać światło i funkcjonalność.

Prawdziwa strona

Znajduje się w dzielnicy São Bento w Lizbonie, której nazwa pochodzi od homonimicznego pałacu, w którym mieści się portugalski parlament.

Plan ataku

Zmiana składała się z dwóch etapów: reformy i projektowania wnętrz.

Zwiększ światło

Projektanci chcieli wykorzystać światło i naturalne odcienie, aby wykorzystać naturalne światło.

Mieszanka stylów

Połączyli tradycyjne elementy dekoracji lizbońskiej z innymi współczesnymi wzorami.

Zachowaj esencję

Chcieli także zachować typowe elementy architektury tego obszaru, takie jak białe ściany i okiennice oraz drewniane podłogi.

Zwycięska kombinacja

Rezultat jest eklektyczny i spokojny w równych częściach.

Ciemne jaskółki powrócą ...

W salonie kącik telewizyjny ozdobiony tradycyjnymi portugalskimi jaskółkami.

Tekstury

Używając kilku kolorów, zwrócili szczególną uwagę na zapewnienie różnych tekstur w wyniku.

Otwarty umysł

Mieszkanie miało sypialnię bez okien. Projektanci umieścili tutaj kuchnię i otworzyli ją na salon.

Pozostań pusty

Chociaż naturalne światło dociera teraz do tego kąta, biel udaje się je wzmocnić.

Kuchnia z biurem

Gdy otworzysz go do salonu, będzie wystarczająco dużo miejsca, aby umieścić jadalnię.

Naturalny dotyk

Lampa z drewna i włókna zapewnia tekstury i naturalne kolory.

Minimalistyczna kuchnia

Tylko jedna ze ścian umieściła górne szafki. Z drugiej strony postanowiono otworzyć magazyn, aby nie ładować środowiska.

Zoom

Szczegóły kuchni

Zmiana papieru

Z drugiej strony kuchnia znajdowała się w miejscu z dużą ilością światła rano i bardzo spokojną nocą.

Zyskaj światło

Arkstudio umieścił sypialnię w starej kuchni, dzięki czemu wszystkie pokoje będą miały naturalne światło.

Spokojna sypialnia

W sypialni kontynuowano tę samą dekorację: mieszankę stylów, delikatnych kolorów i wielu faktur.

Kamuflaż

Białe stoliki nocne łączą się z białą tylną ścianą.

Obszar badań

Jeden z rogów wykorzystano do zlokalizowania biurka.

Krótkie pobyty

Mieszkanie jest przeznaczone do wynajmu wakacyjnego.

Połącz ze sztuką

Na biurku dzieło sztuki w tych samych kolorach, co reszta dekoracji.

Duża pojemność

Obok wejścia do sypialni drewniana szafka z naturalnym wykończeniem.

Podróżuj z firmą

Mieszkanie ma pokój dwuosobowy i pokój jednoosobowy (na zdjęciu).

Spójrz w przeszłość

Tradycyjne elementy architektury obszaru zostały uszanowane i połączone z nowoczesnymi meblami w innym stylu połowa wieku.

Ponadczasowy design

Obok łóżka krzesło Acapulco.

Kilka kolorów

Paleta kolorów jest nadal ograniczona do odcieni bieli, czerni, szarości i drewna.

Przechowuj ubrania

Po wejściu do sypialni biała szafa.

Łazienka

Widok łazienki z podłogi.

Oryginalna umywalka

Zaprojektowano drewniany mebel i umieszczono na nim okrągłą umywalkę.

Drabina

Drabina oparta o ścianę służy jako wieszak na ręczniki.

Pojedyncza kąpiel

Prostota dekoracji i bogata faktura są również obecne w łazience.

Na zewnątrz

Na zewnątrz typowe elewacje z płytek w dzielnicy São Bento w Lizbonie.


Wideo: Filip Lato feat. Jula - Zanim Nas Policzysz Oficjalny Teledysk (Czerwiec 2022).


Uwagi:

  1. Dirisar

    Myślę że się mylisz. Omów to.

  2. Biford

    Ale czy warianty są nadal możliwe?

  3. Teodoro

    Przepraszam, ale myślę, że się mylisz. Mogę bronić swojej pozycji. Napisz do mnie na PM, porozmawiamy.

  4. Dru

    Nie, nie mogę ci powiedzieć.

  5. Thorntun

    Masz absolutną rację. Coś w tym jest i myślę, że to dobry pomysł. Zgadzam się z Tobą.

  6. Gulkis

    Czy mogę opublikować na moim blogu?

  7. Daxton

    Tu był błąd



Napisać wiadomość