Przydatne

W tym domu piękno prostoty dodaje punktów

W tym domu piękno prostoty dodaje punktów


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

Integralna rehabilitacja tego domu w Petrer, Alicante, przez zespół Pablo Muñoz Payá Arquitectos, jest jednym z tych projektów, które zaskakują mistrzowską dystrybucją nowych przestrzeni; do ostrożnego używania światła; i do wyboru materiałów, które są zaangażowane w zrównoważony rozwój.

Powiązana treść Zrównoważony dom na plaży Redonda! Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

Istniejący budynek zajmował powierzchnię 138 metrów kwadratowych, z czego 19 odpowiada werandzie. Zgodnie z przepisami obszar ten nie mógł zostać rozszerzony, więc projekt powinien opierać się na dokładnej przebudowie istniejącego budynku.

Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

Prostokątny obwód zmienił się z prostego na elastyczny, zbudowany w trzech podłużnych paskach i trzech poprzecznych.

„jeden z tych projektów, który zaskakuje mistrzowską dystrybucją nowych przestrzeni”

Ta kolejność przestrzeni jest osiągana przez umieszczenie łazienek i mebli kuchennych jako elementów centralnych i wyłączonych, ograniczając w ten sposób resztę obszarów.

Powiązana treść Obecne kuchnie: technologiczne i zrównoważone Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

Wzdłużnie trzy paski odpowiadają obszarowi pierwszego dnia w kontakcie z werandą (która z kolei jest głównym wejściem światła do domu) zawierającym salon, jadalnię i kuchnię, półprodukt z łazienkami i dwiema sypialniami oraz finał z sypialnią małżeństwa, łazienki i gabinetu.

Powiązana treść Zrównoważony dom Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

Dialogi między przestrzeniami oznaczone są przez jednostkę wewnętrzną, życzliwą materialność i staranną pracę z naturalnym i sztucznym światłem.

Podkreśla także poszukiwanie prostoty przy użyciu minimalnej liczby materiałów potrzebnych do stworzenia praktycznie dwukolorowego domu, pomiędzy intensywną bielą a brązowym odcieniem drewna i chodnika.

Powiązana treść Bezpieczne i trwałe obudowy i okna Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

Potężny ganek frontowy połączony z częścią dzienną i skierowany na południe, ma spadzisty dach zamknięty przez brise soleil paneli mobilnych, które umożliwiają kontrolę padania promieni słonecznych.

„Podkreśla także poszukiwanie prostoty przy użyciu minimalnej liczby niezbędnych materiałów”
Powiązana treść Raw House: Nagi i zrównoważony dom Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

Pozostałe dwa poprzeczne paski odpowiadające sypialni mają osłonę piłokształtną, która optymalizuje dopływ światła i klimatyzację pomieszczeń.

Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo Milena Villalba i Santiago Vicente Calvo

PLAN MIESZKANIA

Pablo Muñoz Payá Arquitectos

//www.munozpaya.com



Uwagi:

  1. Starling

    Myślę że się mylisz. Napisz do mnie na PM, porozmawiamy.

  2. Deen

    Całkowicie podzielam Twoją opinię. W tym coś też mi się wydaje, to świetny pomysł. Zgadzam się z Tobą.

  3. Kenriek

    To po prostu doskonałe myślenie

  4. Archaimbaud

    I can't take part in the discussion right now - I'm very busy. But I'll be free - I will definitely write what I think.

  5. Pfesssley

    Jakie utalentowane zdanie



Napisać wiadomość