Komentarze

Poddasze funkcjonalne i przytulne

Poddasze funkcjonalne i przytulne


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Znajduje się w Barrio de Gracia w Barcelona, to recoleto poddasze Pierwotnie był to typowy portier, mały i zapomniany, ale z niesamowitym potencjałem lokalizacji i wspaniałymi widokami. Intuicyjny projektant wnętrz Anthony Chevalier, dyrektor agencji kreatywnej Le Dèpartement (www.le-departement.com), który nie wahał się nabyć go jako inwestycji, aby przekształcić go w relaksującą przestrzeń prywatny ogród, w najczystszym stylu apartamentów kurortu, typowych dla wysokiej klasy miejsc wakacyjnych.

Powiedziane i zrobione. The taras 30 m2 przeszedł całkowitą transformację. Jego główną przeszkodę, nachylenie podłogi o wysokości ponad 40 cm, rozwiązano, zastępując chodnik płytkami drewniana paleta chętny do dwie wysokości. To rozwiązanie pozwoliło podzielić pomieszczenia na kilka środowisk: jadalnia, wyluzuj, salon i solarium. Rezultatem jest miejsce, w którym motywem przewodnim jest spokój i prywatność.
Przebudowa wnętrza mieszkania miała na celu maksymalne wykorzystanie jego 20 m2 w salonie / sypialni, w pełni wyposażonej kuchni i łazience z prysznicem. Tutaj rozwiązano także nierówności podłogi ze schodami w kuchni i łazience. Jak włączyć sypialnię do naprawdę małej przestrzeni? Rozwiązaniem było podniesienie kuchni, aby przekształcić sofę w duże łóżko, które przesuwa się od czasu do czasu przez system szyn. Kuchnia jest również wyposażona we wszystkie niezbędne urządzenia; albo w zasięgu wzroku, jak kuchenka mikrofalowa, albo ukryty w czymś, co udaje szufladę. Pralka znajduje się w oddzielnym pomieszczeniu, do którego wchodzi się z tarasu i gdzie przechowywane są również akcesoria ogrodowe.
Wybór tej samej drewnianej podłogi dla całego domu i rozkładane półki nadają całości lekkości, a jednocześnie wizualnie powiększają swoje wymiary. Przykładem tego jest salon i łazienka, w którą również podczas zabawy wchodzono pod prysznic. Charakterystyka strychu sprawia, że ​​idealnie nadaje się na wynajem na kilka dni dla kadry kierowniczej, turystów i producentów filmowych.

Reforma wysokości:

Cel reformy był dwojaki: z jednej strony jak najwięcej z prywatnego tarasu, aby przekształcić go w oazę spokoju, a z drugiej strony całkowitą przebudowę wnętrza w celu zapewnienia lepszej dystrybucji i większej szerokości jego wnętrza dobrze wykorzystane 20 m2. W obu przypadkach strona zewnętrzna i wewnętrzna miały znaczne nachylenia, które należało rozwiązać. Rozwiązaniem było stworzenie kroków, które jednocześnie pozwoliły na rozdzielenie środowisk. Elewacja kuchni ułatwiła lokalizację łóżka na zamówienie z materacem, który dzięki przesuwnemu systemowi szyn pojawia się i znika za ścianą w zależności od pory dnia. Ściany pomalowane na szaro, drewniana podłoga i dekoracja bez natarczywości przyczyniają się do tego, że duch Zen jest ceniony w środowisku miejskim.

Budżet:
Stolarstwo zewnętrzne 5,700 €
Pergola i markizy 10,300 €
Oświetlenie zewnętrzne 1200 €
Wyrównanie podłogi i parkiet wewnętrzny 1850 €
Malowanie 3350 €
Winda kuchenna 729 €
Instalacja oświetleniowa i wodna 3160 €
Łazienka 3150 €
Drzwi i okna 1630 €
RAZEM 31.069 €

Reklama - Kontynuuj czytanie pod Półki lakierowane

Umieszczenie kilku półek na małych pustych ścianach przy wejściu do domu łączy w sobie estetykę i praktyczność. Zabierz ze sobą książki podróżnicze lub projektowe, aby odtworzyć miłą atmosferę. Lakierowane półki w kolorze Greyhound, według Valentine.

Drzwi w perłowoszarych odcieniach

Na tarasie drzwi wejściowe i drzwi w pralce, z eleganckimi listwami, zostały pomalowane na perłowo-szary i obramowane na biało. Po obu stronach głównych drzwi kilka szklanek
Kamień z bukszpanem nadaje mu bardzo elegancki charakter. W oknach, również oprawionych w białe, rolety, wykonane na miarę z tkanin morskich, ułożono tak, aby były odporne na deszcz i wiatr.

Dobrze chroniona jadalnia na świeżym powietrzu

Hojny taras został podzielony na kilka przestrzeni. Pomiędzy dwojgiem drzwi i przymocowanymi do ściany zainstalowano przyjemną jadalnię składającą się z rozkładanego stołu, mebli pomocniczych i dwóch rozkładanych krzeseł. Aby uniknąć bezpośredniego słońca, zainstalowano drewnianą pergolę wyłożoną tkaniną morską. Spadzisty dach chroni przed deszczem i promieniowaniem UVA. W tle drewniana ściana z wbudowanymi drzwiami zapewnia tarasowi większą prywatność.

Z dwoma wysokościami

Istotną nierówność w podłodze tarasu rozwiązano, umieszczając drewnianą platformę ze stopniem wychodzącym z jadalni, salonu i solarium w strefie relaksu na różnych wysokościach. Obok leżaka pufa z naturalnego włókna służy zarówno jako siedzisko, jak i stół pomocniczy. Odporna na słońce sofa i fotel z żywicy autorstwa Maisons du Monde.

Kurtyny świetlne

Kurtyny świetlne zostały zainstalowane wokół konstrukcji pergoli, która latając z wiatrem, daje poczucie spokoju. Aby zapobiec ich zbyt dużemu ruchowi, powinieneś zawiesić kilka obciążników na dolnych końcach. Po salonie leżak z matą i poduszkami zachęca do kąpieli słonecznych w ciągu dnia i pełnego relaksu w nocy.
Nieformalny obszar wyluzuj. Dywaniki z naturalnego włókna i zestaw puszystych poduszek rozrzuconych na podłodze tworzą hipisowską elegancką przestrzeń tarasu. Niektóre popiersia Buddy w drewnie z pluć i świecach zapachowych, umieszczone w strategicznych miejscach, są niezbędnymi elementami dekoracyjnymi do stworzenia nocnej atmosfery ciężkiej od ducha Zen. Poduszki i dywany autorstwa Calma House.

Kinkiety ścienne

Kinkiety, wpuszczane reflektory punktowe na stopniu, sześcianowy stół ze światłem obok sofy i romantyczne świece rozrzucone na podłodze i na parapecie są odpowiedzialne za oświetlenie różnych przestrzeni tarasu i stworzenie atmosfery Miło, ciepło i relaksująco. Ściana boczna została pomalowana na biało, w przeciwieństwie do szarości sofy. Na całej jego długości dodano drewniany panel, aby zapewnić większą prywatność na tarasie i zachować prywatność oczu innych osób, jednocześnie ciesząc się wspaniałymi widokami na miasto

Lampa sufitowa

Wnętrze poddasza pomalowano na delikatny szary odcień, który kontrastuje z bielą sufitu i listew przypodłogowych; podczas gdy na podłodze wybrano drewniany parkiet. Szare, tostowane i odrobina czerni to tonacje wybrane w całym domu, czego przykładem jest dekoracja tego przytulnego salonu. Malarstwo chartów przez Valentine. Lampa sufitowa, domek Little House.

Sofa staje się łóżkiem i odwrotnie

Dzięki systemowi sof zamontowanemu na szynach i kółkach sofa staje się łóżkiem i odwrotnie w mgnieniu oka. Najlepsze jest to, że ma prawdziwy materac, który pozwala na prawdziwy nocny odpoczynek. Podstawa łóżka łatwo się podnosi i pozostawia idealne miejsce do przechowywania pościeli. Poduszki w odcieniach brązu zakupione w Calma House.

Zagłówek lniany Capitoné

Po zebraniu materaca łóżko zmienia się w wygodną sofę. Oparcie i zagłówek są wykonane na miarę i tapicerowane lnianą pościelą capitoné. Kilka kroków obok sofy, oświetlone diodami LED, prowadzą do kuchni, ustawionej na wyższym poziomie i ukrytej pod ścianą, na której spoczywa sofa.

Płytki ceramiczne typu metra

Kto by to powiedział! W tej kuchni jest wszystko: lodówka, zamrażarka, zmywarka ... To, co wygląda jak szuflady, w rzeczywistości ukrywa urządzenia. W górnej części znajdowały się szafki do przechowywania i kuchenka mikrofalowa, a pośrodku
zlew, ceramiczna płyta grzejna i okap kuchenny z oświetleniem led. Z przodu płytki ceramiczne typu metro w błyszczącej czerni, autorstwa Acocsa Blue.

Drewniana podłoga

Przed drzwiami wejściowymi ustawiono latającą półkę jako biurko, aby zyskać miejsce. Koperta została przykryta wędzonym szkłem, które dodaje elegancji. Na stole, zawieszony na ścianie, znajdował się telewizor z obrotowym ramieniem, które pozwala oglądać ekran z dowolnego rogu pokoju. Taboret z lnianym pokrowcem i czarnym wykończeniem, szyty na miarę. Podłoga łazienki wykonana z drewna. W celu wizualnego rozszerzenia wymiarów
dom został zainstalowany drewniany parkiet, nawet w łazience. Jednak w tym obszarze drewno poddano obróbce w celu zapewnienia odporności na wilgoć w tym pomieszczeniu. Na dole łazienki, na innym poziomie, zainstalowano prysznic ze szklaną obudową, do którego dostęp jest możliwy
Latający krok. Obok jest pralka, do której prowadzą drzwi z tarasu.

Dwie drewniane półki

Dwie półki z impregnowanego drewna wykonane są z mebli łazienkowych. Wiklinowe kosze służą do przechowywania. Na blacie umieszczono zlew, wyłączony z wbudowanym kranem, a na ścianie lustro z diodami LED. Ceramika szkliwiona, od Acocsa Blue. Krany z The Bath Point.

Plan poddasza

Plan poddasza



Uwagi:

  1. Hyrieus

    Cóż, właściwie dużo tego, co piszesz, nie jest tak ... cóż, okej, to nie ma znaczenia

  2. Votaxe

    Nie musisz wszystko próbować

  3. Martinez

    Przepraszam za ingerowanie ... Rozumiem ten problem. Napisz tutaj lub w PM.



Napisać wiadomość