Inne

Sklep przerobiony na dom

Sklep przerobiony na dom



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Marta i Jordi byli zachwyceni mieszkaniem w Sarrià, dzielnicy tak cichej, że wygląda jak miasto w Barcelonie, z ulicami i małymi placami, wieloma terenami zielonymi i modernistycznymi budynkami. Właśnie dlatego, gdy chcieli znaleźć dom, w którym mogliby zamieszkać na stałe ze swoimi dwiema córkami, nie przyszło im do głowy, by wyjść na zewnątrz. Wśród nieruchomości, które odwiedzili, szczególnie zwrócił ich uwagę, ale wzbudziło to duże wątpliwości, czy mogą tam zamieszkać. Przedmiotowa nieruchomość była powierzchnią handlową o powierzchni 150 metrów kwadratowych, która była sklepem ze słodyczami i była w bardzo złym stanie.

Aby wyjaśnić swoje pomysły, postanowili udać się do badania NRD i zapytać ich o wykonalność projektu. Ci eksperci od reform złożyli tak dobrą propozycję, że natychmiast kupili to miejsce do pracy. Aby je dostosować, pierwszą rzeczą, którą zrobili, było zburzenie wszystkiego, co można było zburzyć. W tym procesie, po usunięciu dachu przeszkody, odkryli piękne sklepienia, które pozostały ukryte i które chcieli nie tylko zintegrować, ale stać się protagonistami rezultatu.

Zarówno meble, jak i wykończenia są proste i naturalne. Podkreślają (z trzeźwości) drewno, biały kolor i proste linie elementów szytych na miarę lub w stylu skandynawskim. Nowe przestrzenie są otwarte i płynne, połączone za pomocą przesuwnych drzwi w stylu stodoły. Na zewnątrz pojawia się również drewno, które tworzy patio na kilku wysokościach, co pozwala ocalić wielkie istniejące nachylenie. Widząc wynik, nikt nie powiedziałby, że ten dom wcześniej nie był taki.

www.grupdereformes.com

Inne pomieszczenia przekształcone w domy:

- Cześć, biuro. Witaj w domu

- Stary młyn naftowy, który dziś jest wiejskim domem

- Przekształcone biuro domowe

- Odrestaurowana stodoła z widokiem na dolinę

Reklama - Kontynuuj czytanie w części Przeszłość komercyjna

To 150-metrowe mieszkanie w dzielnicy Sarrià było kiedyś sklepem ze słodyczami. Badanie NRD wprowadziło tę zmianę.

Nowe zastosowanie

Widok salonu z podłogi.

Otwarte przestrzenie

Salon, jadalnia i kuchnia dzielą tę samą przestrzeń.

Prostota

Proste linie, białe i drewniane.

Kuchnia

Sila służy do wytyczenia kuchni i stworzenia jadalni z barem.

Znalezienie

Podczas usuwania przeszkody z sufitu odkryli niektóre sklepienia, które zintegrowali z projektem.

Więcej drewna

Zainstalowali przesuwne drewniane drzwi.

Pokój

Z białymi szafkami i specjalnie zaprojektowanym zagłówkiem.

Łazienka

Również w kolorze białym i drewnianą szafką.

Wyjdź Galeria

Utworzono kącik do czytania.

Wybielacze

Zewnętrzna strona miała dużą nierówność, dlatego stworzono drewnianą bronę, aby ją uratować i wykorzystać przestrzeń.


Wideo: Adaptacja budynku gospodarczego, czyli dom z obory (Sierpień 2022).