Komentarze

Garaż przekształcony w strych o powierzchni 52 m²

Garaż przekształcony w strych o powierzchni 52 m²


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Trudno to sobie wyobrazić mały garaż, około 52 m2, może stać się tak przytulnym mieszkaniem I tak przytulnie. Architektami tego cudu byli Architekci Miguel Ángel Santa Ibáñez i Rafael Tejedor - z pracowni ReHabitar Gestión - którzy, aby zrealizować swój projekt, pierwszą rzeczą, którą zrobili, było zburzenie wszystkich partycji, dopóki nie mieli całkowicie otwartej przestrzeni. Kolejny krok składał się z Pladur ściany i sufity. To rozwiązanie, oprócz tego, że jest wygodniejsze i szybsze niż tradycyjne siekanie i tynkowanie, zapewnia lepszą izolację termiczną i akustycznąi idealnie nadaje się do ukrywania nowych instalacji wodno-kanalizacyjnych i elektrycznych. Głównym celem było uzyskanie jasnego i jasnego środowiska. Dlatego podczas reorganizacji przestrzeni podnieśli tylko niezbędne przegrody, aby stworzyć mały hol i garderobę - pokoje zamykane przez drzwi ze stali ocynkowanej- i aby zapewnić prywatność głównej sypialni.

Jedną z najważniejszych decyzji architektonicznych było umieszczenie w zagłębieniu, które niegdyś zajmowało drzwi wejściowe do garażu ściana brukowa zwieńczona stalową kratką. Ponadto, jako środek bezpieczeństwa oraz w celu uzyskania prywatności i prywatności, powstała mała galeria, zamknięte przeszkleniem aluminiowym, które nadaje domowi wyrafinowaną i egzotyczną orientalną estetykę. Podłoga była pokryta pływającą podłogą, a ściany pomalowano na biało; oprócz w kuchni, gdzie farba łupkowa została połączona z mieszaniną siatki nylonowej i farby gumowej.

Jeśli chodzi o dekorację, dominuje młody i nowoczesny styl, z meblami o prostych liniach i skórzana tapicerka w modnych kolorach. Dzięki połączeniu czerwonych i neutralnych tonów zarówno w meblach, jak i detalach i akcesoriach uzyskano jednocześnie bardzo dynamiczne przestrzenie i intensywny, ale zrównoważony efekt. Ponadto, postępując zgodnie z tą samą linią dekoracyjną w całym domu, uzyskano ciągłość wizualną, która zwiększa wrażenie przestronności. Zbadano także rozmieszczenie mebli pod kątem ich funkcjonalności i lepszego wykorzystania przestrzeni. Sypialnia jest przykładem tego, jak wykorzystać dostępne mierniki bez poświęcania komfortowego środowiska; łóżko, ze sprężyną skrzynkową i materacem firmy Flex, jest otoczone niskimi stolikami nocnymi i zagłówek został zastąpiony obrazem krajobrazowym.

Reklama - czytaj dalej pod Jasnym salonem

Zamiast obecnej ściany chodników, przed pracą w tej przestrzeni były drzwi wejściowe do garażu. Aby zapewnić odpowiednią wentylację domu, ściana nie osiąga sufitu, ale jest zwieńczona stalową kratką, która umożliwia cyrkulację powietrza. Sofa, stolik kawowy, krzesło i szyfon. Wszystko od Domus. Lampy pomysłów Luz.

Podczas reformy Miejsce na rośliny

Pomiędzy ścianą chodników a salonem wykonano galerię. Zamknięto to strukturą aluminiową i kryształami Climalit, które gwarantują lepszą izolację termiczną i akustyczną. Następnie zniesiono partycję Pladur.

Strefa odbiornika

Widok salonu ze szklaną obudową w tle. Aby uniezależnić to środowisko od wejścia do domu, stworzono małą salę z przegrodą Pladur. Podłoga całego domu była pokryta pływającą podłogą. Uzupełnienia pochodzą od Domus, LaDecó i Mynimo.

Podczas reformy Przegrody i ściany

Nowa dystrybucja domu została osiągnięta poprzez zainstalowanie ścianek działowych Pladur, które nie sięgają sufitu; W ten sposób naturalne światło dociera do każdego rogu.

Funkcjonalna kuchnia

Struktura Pladur częściowo zamyka kuchnię. Na półwyspie znajdowała się niewielka jadalnia, która dzieli przestrzeń z salonem. Stół i krzesła od Domus. Urządzenia pochodzą od Fagor.

Podczas reformy

Kuchnia została rozmieszczona w kształcie litery U. Zlew znajdował się pod oknem, aby wykorzystać strumień światła; Następnie zainstalowano płytę grzejną, a zamykając obszar roboczy jako blat z blatem z niskimi meblami.

Łupkowa ściana

Przegroda Pladur z trzema kawałkami chodników oddziela główną sypialnię od kuchni. Ta strona przegrody została pokryta farbą łupkową.

Sypialnia

Jego dekoracja starała się nie nasycać przestrzeni. Dlatego umieszczono tylko niezbędne meble i zamiast wezgłowia zawieszono arkusz krajobrazu.

Widok salonu z sypialni

Aby zyskać wizualną amplitudę i jasność, zrezygnował z postawienia drzwi; dwie kątowe przegrody częściowo niezależne od środowiska.

Rozwiązania dla małej łazienki

W łazience zlew zamontowano na dmuchanym drewnianym blacie. Aby wizualnie powiększyć przestrzeń, umieszczono duży bezramowy księżyc. Prysznic zamknięty przeźroczystymi szklanymi drzwiami. Complementos, Domus, La Oca i MDM.

Plan loftu

Aby dom był aktualny, zastosowano kolory z przezroczystą podstawą i animowane detalami ze stali i akcentami czerwieni.