Komentarze

Ten piękny mini apartament był kiedyś ciemnym biurem

Ten piękny mini apartament był kiedyś ciemnym biurem


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rubén Núñez, z Looker Photography

Kiedy Vera Salvat, z badania ILOFTYOU, otrzymała zamówienie na ten projekt, przesłanki były jasne: przekształcić to, co było w biurach funkcjonalny apartament o powierzchni 50 metrów kwadratowych z klimatyzacją strych Właściciel chciał wygodnej i wygodnej przestrzeni, bez podziałów, ale w zróżnicowanym otoczeniu. Studium to byłby twój dom, schronienie po długich godzinach pracy.

Badanie nie zmodyfikowało dystrybucji - która ma tylko izolowaną łazienkę - ale odnowiło farbę, prąd i zainstalowało parkiet, aby zapewnić ciepło domowi. ILOFTYOU było również odpowiedzialne za pełne wyposażenie przestrzeni pod części niski koszt, stworzyć strefy i przepływy logicznego i wygodnego obiegu. Styl: Nordic, w kolorze białym i drewnie oraz w delikatnej szarości. Meble IKEA wyróżniają się.

Reklama - czytaj dalej poniżej Otwarta przestrzeń Rubén Núñez, z Looker Photography

Mieszkanie jest przeźroczystą podłogą z dużą ilością światła, które otrzymuje przez duże okno, które zajmuje całą ścianę.

Obok znajduje się część dzienna, salon, jadalnia i kuchnia, zintegrowane z otoczeniem, choć zlokalizowane w oderwaniu od rośliny.

Pomiędzy salonem a kuchnią Rubén Núñez, z Looker Photography

W połowie drogi między salonem a kuchnią, jadalnią przymocowaną do ściany. 50 metrów kwadratowych mieszkania mnoży się przez rozkład opracowany przez studium odpowiedzialne za projekt: ILOFTYOU.

Cała podłoga jest utrzymana w neutralnych i jasnych kolorach: biały, biały i szary bejcowany dąb. Ściany zostały pomalowane na delikatny beżowy odcień.

Mieszkanie ma dużo światła dzięki dużemu oknu, które stoi na całej ścianie.

Duże okno Rubén Núñez, z Looker Photography

W oknie żaluzje na miarę wykonane z bawełny w odcieniach szarości, które przepuszczają światło, ale je przesiewają. W salonie sofa z szezlong w kolorze szarym, stolik kawowy i moduł w rogu na telewizor. Jadalnia ma kwadratowy stół przymocowany do ściany i trzy krzesła.

Model sofy Kivik, z Ikei.

Podstawowe badanie Rubén Núñez, z Looker Photography

Mieszkanie zostało ozdobione podstawowymi i bardzo funkcjonalnymi elementami, a wszystko w odcieniach szarości, bieli i drewna.

W tym ujęciu widać lokalizację każdego środowiska: w tle po lewej stronie znajduje się kuchnia, która znajduje się w oderwaniu od rośliny. Lodówka i moduł do przechowywania obok drzwi, które komunikują się z łazienką, a po prawej - obok drzwi wejściowych - część wypoczynkowa, po otwartym regale.

Znaczenie oświetlenia Rubén Núñez, z Looker Photography

Dywan wizualnie wyznacza część dzienną. Na ścianie arkusze miast. W projekcie zadbano również o sztuczne oświetlenie, aby stworzyć komfortową atmosferę.

Ponieważ nie ma wpuszczanego oświetlenia sufitowego, projekt opiera się na oświetleniu pośrednim.

Element dzielący Rubén Núñez, z Looker Photography

Otwarty regał bez oparcia określa przestrzeń z dnia na dzień. Jest do niej przymocowany stół roboczy, a następnie tworzona jest sypialnia z dużą ilością miejsca do przechowywania.

Drewno w ziemi Rubén Núñez, z Looker Photography

Zanim ILOFTYOU przejęło projekt, piętro to było biuro z podłogą w kolorze czarnym. Instalacja drewna jest sukcesem, aby osiągnąć niezbędny komfort w domu.

Jadalnia i kuchnia Rubén Núñez, z Looker Photography

Jadalnia znajduje się blisko kuchni, urządzonej w L z wysokimi i niskimi modułami w czerni i bieli. Stół do jadalni to rozkładana konstrukcja dla 2-4-6 osób.

Szczegółowo Rubén Núñez, z Looker Photography

Szczegóły tabeli, gotowe do udostępnienia menu. Ponieważ róg kuchni jest mały, lodówkę umieszczono tak, aby nie zmniejszać powierzchni roboczej w L.

Pełna kuchnia Rubén Núñez, z Looker Photography

W czerni i bieli, z meblami typu L i dużą ilością światła, które otrzymujesz przez szklany front. Na ścianie wpisz kafelki Metro, takie modne!

Wejdź do domu Rubén Núñez, z Looker Photography

Na ścianie przed częścią wypoczynkową lampa podłogowa i szewc jako przedpokój do domu. Ponadto szewc uzupełnia rozwiązania do przechowywania w sypialni: szafę na cztery ciała (4 metry) i komodę ograniczającą łóżko do nauki.

Przed łóżkiem Rubén Núñez, z Looker Photography

Łóżko spoczywa na tapicerowanym zagłówku, który chroni ścianę przed otarciami. Po obu stronach stolik nocny z szufladami i otwartym modułem półki i zainstalowany na ścianie. Kompozycja trzech płócien zdobi przód.

W bardzo małej przestrzeni sypialnia może pomieścić parę.

Pościel Rubén Núñez, z Looker Photography

Tekstylia utrzymują linię kolorów używaną w całym mieszkaniu. Rezultatem jest ciche otoczenie z sugestywnym oświetleniem.

Pościel od Ikea.

Duża pojemność Rubén Núñez, z Looker Photography

Pomimo ograniczonej przestrzeni ważne było stworzenie rozwiązań magazynowych, które byłyby zintegrowane z dekoracją, ale zapewniły pojemność. Tak więc podstawowe elementy są skoncentrowane w strefie spoczynkowej: szafka ścienna z przesuwanymi drzwiami; kilka modułów szewców, które jednocześnie zdobią dostęp do mieszkań; komody ograniczające przestrzeń między łóżkiem a biurkiem oraz księgarnia, która organizuje przestrzeń i zapewnia nieco prywatności strefie odpoczynku w odniesieniu do salonu.

Lekka strefa pracy Rubén Núñez, z Looker Photography

Do księgarni przymocowany jest stół z prostymi liniami jako miejsce do pracy. Otrzymuje naturalne światło, ale pozostaje „osłonięte” od części mieszkalnej domu, co sprzyja koncentracji w chwilach pracy.

Mesa od Ikea.

Dobrze oświetlone biurko Rubén Núñez, z Looker Photography

W tym ujęciu widać za biurkiem przód szafek, który łączy drewno i biel.

Ciągłość wizualna Rubén Núñez, z Looker Photography

Nic nie utrudnia wizualnego połączenia między środowiskami. Ale każda strefa jest ograniczona.

Oświetlenie w szatni Rubén Núñez, z Looker Photography

W szafach niektóre światła oświetlają garderobę i ułatwiają wyszukiwanie w środku.

Wygodne Rubén Núñez, z Looker Photography

Jego położenie, oprócz ograniczenia przestrzeni, zapewnia jeszcze więcej prywatności łóżku ze względu na wysokość komody.

Front sypialni w nocy Rubén Núñez, z Looker Photography

Front sypialni w nocy.

Szafki z przodu Rubén Núñez, z Looker Photography

Wybór frontu szaf z przesuwanymi drzwiami nie jest przypadkowy. W ten sposób zyskuje się przestrzeń.

Ogólny widok mieszkania Rubén Núñez, z Looker Photography

Ogólny widok mieszkania w nocy.

Łazienka Rubén Núñez, z Looker Photography

W łazience jest próżny chodnik, który pozwala na obciążenie światła w pomieszczeniu. Bez większych inwestycji jego wygląd został odnowiony dzięki meblom z naturalnego drewna.

Pojemność magazynowa Rubén Núñez, z Looker Photography

Obok szafki pod umywalkę znajduje się kolumna do przechowywania. Wszystko od Ikei.

Z brodzikiem Rubén Núñez, z Looker Photography

W łazience jest prysznic. Po lewej stronie widać pralkę zainstalowaną tutaj, aby zyskać miejsce w kuchni.

Łazienka Rubén Núñez, z Looker Photography

Zabierz z łazienki.

Przed reformą

Obraz strefy wejściowej przed reformą.

Szczegóły okna

Szczegół okna domu, przed reformą.

Zdjęcie przeźroczystej przestrzeni przed reformą

Zdjęcie przeźroczystej przestrzeni przed reformą.

Wcześniej ziemia w kolorze czarnym

Wcześniej czarna ziemia przyciemniała przestrzeń pomimo otrzymywanego naturalnego światła. Rezultat jest zimniejszy niż drewno, na które został wymieniony.

Widok przestrzeni z kuchni

Widok przestrzeni z miejsca zajmowanego obecnie przez kuchnię.

Kuchnia wcześniej

Teraz meble są białe, co aktualizuje całą linię.

Wcześniej łazienka

Łazienka wygrała dziś, zmieniając meble i umieszczając ekran na brodziku.

Źródło: www.iloftyou.com



Uwagi:

  1. Conary

    W tym czymś jest uważam, że to doskonały pomysł.



Napisać wiadomość