Przydatne

Dwupoziomowy z werandą i ogrodem

Dwupoziomowy z werandą i ogrodem


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Jedną z zalet nabycia nowe mieszkanie Zazwyczaj nie jest konieczne podejmowanie irytujących reform. Jednak w przypadku tego dupleksu w Barcelonie ta zaleta stała się niedogodnością, ponieważ właściciele nie lubili niektórych wykończeń wybranych przez firmę budowlaną. Na przykład woleliby drewnianą podłogę zamiast płytek ceramicznych.

Ale było jasne, że wymiana nawierzchni całego domu była dziełem bardzo ważnym i kosztem zbyt wysokim. Właśnie dlatego poszli do projektant wnętrz Mónica Pérez Santana, z Estudio Cometalledo, aby nadać domowi inny klimat, tylko dzięki ozdobom. Problem podłogi został rozwiązany dzięki dywanom, które ukrywały płytki, a także wizualnie wyznaczały każde środowisko. Ta ostatnia była niezbędną funkcją, ponieważ dekoracja części wspólnych Polegał na stworzeniu jednej przeźroczystej przestrzeni, która dawała wrażenie przestronności.

Z korytarza przechodzisz przez zatokę bez drzwi do salonu, a obok niego jest jadalnia. Aby jeszcze bardziej zwiększyć ciągłość, zastosowano bardzo skuteczne rozwiązanie: użycie koloru - w tym przypadku pomarańczowego - jako połączenia między trzema środowiskami. Lampa przedpokojowa, tapicerka w salonie i pomalowane na pomarańczowo krzesła w jadalni ograniczają wizualnie tę wspólną przestrzeń. Co więcej, ten kolor jest również stosowany w podkładkach ganek. Tutaj projektant wnętrz zorganizował przyjemną część wypoczynkową z sofą, fotelem i kilkoma stolikami kawowymi, które pozwalają cieszyć się ogrodem.

Monica Pérez Santana również skupiła się na kuchnia. Ponieważ było bardzo przestronne, na środku utworzono dzienną jadalnię z dwoma połączonymi stołami i kilkoma składanymi krzesłami. Ponadto firma budowlana pokryła kuchnię białą płytką i farbą w odcieniach. Chociaż było bardzo jasno, było trochę zimno, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że będzie miało to znaczący wpływ na życie rodzinne.

Aby było bardziej przytulnie, ściana została pomalowana na miękki ciemnoszary kolor, a jadalnia ograniczona matą. Strych - bez wątpienia wielką atrakcją domu - był zarezerwowany do zamontowania sypialnia apartament typu Suite z łazienką i tarasem. Ponownie kolor wykorzystano do wzmocnienia poczucia jedności: w części wypoczynkowej umieszczono dywan z szarego włókna kokosowego, o tym samym odcieniu, w którym pomalowano ściany łazienki. Jeśli chodzi o meble, chodziło o to, by nie ładować przestrzeni obfitością przedmiotów.

Nie chcieli też tworzyć monotonne środowiska z projektami w tym samym stylu. Dlatego wybrano wybrane kawałki różnych materiałów. Jak ławka, która działa jak konsola w przedpokoju, żelazny stolik do kawy lub fotele bananowe w salonie. Sugestywna kombinacja kształtów i wykończeń, z którymi uzyskano oryginalne środowiska.

Reklama - czytaj dalej w widoku Salon

Salon został ozdobiony meblami w różnych stylach z łącznikiem w kolorze pomarańczowym. Model sofy Habana, Pepe Peñalver. Poduszki od Sleeping Company. Cometalledo Studio: krzesło bananowe, żelazny stolik i stolik boczny. Dywan BSB.

Główna sypialnia

W głównej sypialni zagłówek tapicerowano neutralnym materiałem, a stoliki nocne były beżowe. Aby lepiej wykorzystać powierzchnię podparcia, zamiast lamp stołowych przymocowano kinkiety ścienne. Materiał na zagłówek, Pepe Peñalver. Szafki nocne w Cometalledo Studio. Kołdra od Sleeping Company.

Główna sypialnia

Na jednej ze ścian głównej sypialni wykonano wbudowane szafy z lakierowanymi drzwiami DM i bardzo prostymi uchwytami. Białe wykończenie w połączeniu z farbą ścienną ułatwia frontom lepszą integrację i niezauważenie.

Część wypoczynkowa

Dwa ciepłe odcienie, pomarańczowy i czerwony, oznaczają dekorację jako ogniwo we wszystkich pokojach tego domu. MIESZKANIE>

Hall View

W holu zamiast konsoli umieszczono stary bank. Ponadto zostały umieszczone akcesoria w nowoczesnym stylu, które zapewniają atrakcyjny kontrast ze starzonym drewnem. Cometalledo Studio: ławka, stojak na lampę i czerwony ekran. Tapicerowana ławka to rodzinne dziedzictwo.

Strefa jedzenia

Chodziło o stworzenie otwartych przestrzeni, bez przegród lub drzwi, które wizualnie podzieliłyby środowiska. Dlatego z korytarza wchodzisz do salonu przez zatokę.

Kuchnia

Kuchnia została wyposażona w wysokie i niskie moduły wykończone drewnem. Okap został wybrany jako wyłączony, aby rozjaśnić kompozycję i aby środowisko nie było tak ładowane. W strefie gotowania ściana była wyłożona kafelkami do sufitu, aby chronić ją przed plamami.

Kuchnia

Jego duże wymiary pozwoliły na zorganizowanie codziennej jadalni z dwoma starymi sosnowymi stołami i kilkoma składanymi krzesłami.

Kuchnia

Strefa grzejna ma reflektor, który oświetla talerz i powierzchnię roboczą do gotowania bez ryzyka poparzenia lub wypadku. Jest to świetlówka, która jest przymocowana pod wysokimi szafkami i obsługiwana za pomocą przełącznika umieszczonego na ścianie. Akcesoria firmy Habitat.

Łazienka

W łazience umywalka była osadzona na marmurowym blacie. Po rozlaniu pod spodem jest miejsce na kosz na pranie i stołek.

Weranda i ogród

Na zewnątrz zorganizowano część wypoczynkową na zewnątrz. Przy dobrej pogodzie okna są otwarte, dzięki czemu salon wizualnie rozciąga się na ogród. Dach wspornikowy chroni meble przed deszczem. Meble Kettal. Poduszki od Sleeping Company.

Plany

Bardzo udane połączenie nowoczesnych kuchni: intensywna kolorystyka ze stali nierdzewnej, drewna i akcesoriów. Od Bruguer Mix: FN.02.67, E4.30.75 i C8.45.55.



Uwagi:

  1. Breuse

    Mogę ci doradzić w tej sprawie. Razem możemy dojść do właściwej odpowiedzi.

  2. Caleb

    Szkoda, że ​​nie mogę teraz mówić - jestem zmuszony odejść. Będę uwolniony - na pewno wygłaszam opinię w tej sprawie.

  3. Edur

    To miłe, ta myśl musi być dokładnie celowa

  4. Humility

    Zgadzam się, ta wspaniała myśl pada przy okazji

  5. Chanoch

    Tęskniłeś za najważniejszą rzeczą.

  6. Simon

    niezrównana odpowiedź



Napisać wiadomość