Inne

Świeże powietrze w jednej z najbardziej tradycyjnych dzielnic Madrytu

Świeże powietrze w jednej z najbardziej tradycyjnych dzielnic Madrytu



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Carlos Antón de la Vega

Kiedy duża część miast, które mieszkamy w krajach zachodnich, została już nasycona, przemiany architektoniczne i interwencje aktualizujące istniejące są postrzegane jako nieunikniony i konieczny horyzont dla przyszłego rozwoju urbanistyki.

The kompleksowa reforma tego domu o powierzchni 75 m2 przez studio AMÁSL w madryckiej dzielnicy Puerta del Ángel, obszar o tradycyjnym charakterze typowym dla obrzeży rzeki Manzanares, stanowi lustro, w którym można spojrzeć na przyszłość parku nieruchomości w dużych miastach.

Kolejność tak zwanego „Domu PEX” wynika z chęci dostosowania przestrzeni na tej podłodze do aktualnych potrzeb właściciela. Nowa dystrybucja zrywa się z powierzchnią nadmiernie podzielonych domów, z wyraźnym i nierównomiernym użytkowaniem, z niewielkim naturalnym światłem i brakiem elementów zapewniających komfort, które dziś uważamy za podstawowe.

Reklama - czytaj dalej poniżej Minimalistyczny i industrialny Carlos Antón de la Vega

Cały dom bawi się minimalistycznym i industrialnym stylem. Ten ostatni można zobaczyć w rurach, które dyskretnie przechodzą przez ściany i sufity, pod warstwą białej farby.

Tonalna harmonia Carlos Antón de la Vega

W sypialni zagłówek wykonany jest z tego samego drewna co szafa. Oba charakteryzują się gładką powierzchnią o jasnym i naturalnym kolorze. W ten sposób zachowany jest minimalizm estetyczny, który przełamuje jedynie zastosowanie wzorzystych poduszek.

Ukryty schowek Carlos Antón de la Vega

Wszystkie szafy mają ukryte uchwyty, tworząc gładką i świetlistą powierzchnię, w której kryje się duża przestrzeń do przechowywania.

Szeroki obszar Carlos Antón de la Vega

Dzięki dużej powierzchni łazienka ma wyjątkową wannę i kabinę prysznicową, wizualnie ograniczoną drewnianymi panelami, które zapewniają niekwestionowany dotyk naturalności dla środowiska.

Młodzieńcza świeżość Carlos Antón de la Vega

Kuchnia z otwarty concepOzdobiony białymi kolorami drzwiami i ścianami zwiększa jasność w towarzystwie drewna, tworząc świeżą i młodzieńczą przestrzeń, która zachęca do życia w domu.

Neony Carlos Antón de la Vega

Po prawej stronie licznika neon kaktus jest odpowiedzialny za dodanie łaski.

Gra optyczna Carlos Antón de la Vega

Podłoga pokryta monochromatycznymi mozaikami służy jako element wizualny do oddzielenia pomieszczeń, ponieważ jest otwartą przestrzenią i nie ma drzwi.

Dane dotyczące prywatności Carlos Antón de la Vega

Okno z białą kratką wewnątrz pokoju tworzy niezbędne środowisko prywatności, ponieważ jest to całkowicie otwarta przestrzeń.

Mikrocement jako podstawa Carlos Antón de la Vega

Dominujące elementy, które rządzą projektem, wyróżnia się poprzez połączenie postrzegania ciągłej przestrzeni z wykorzystaniem mikrocementu w ziemi.

Meble na zamówienie Carlos Antón de la Vega

Podkreśla także meble, które obejmują architekturę, i przytulne doznania z drzwiami osadzonymi w niszach, które zatrzymują użytkownika między pobytem a pobytem, ​​przekazując młodą i współczesną wolę życia w mieście, które nie zawsze jest życzliwe dla mieszkańców.

W odpowiedniej mierze Carlos Antón de la Vega

Minimalizm opowiada się za powściągliwą dekoracją, która w każdej chwili ucieka przed wszelkim nadmiarem. Dlatego na tej podłodze drobne szczegóły zostały zbadane z wielką starannością, nie zapominając na przykład o życiu, które rośliny są w stanie dać każdemu kątowi.

Projekt i informacje: Dzięki uprzejmości badania AMÁSL.