Porady

Bardzo zielony dom

Bardzo zielony dom


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Znacznie szerszy, jaśniejszy i lepiej rozprowadzony. To jest Dom na Majorce według projektu architekta Rafaela Vidala ze studia Taroms Arquitectes. Jej właścicielka, Natalie Phillips, zadbała o dekorację ze swojego studia NP Interiors w Anglii, we współpracy z projektantką dywanów Amy Kent. Cele reformy były liczne, ale wśród nich wyróżnia się znaczna rozbudowa mieszkań. Wystarczy spojrzeć na plany, aby zrozumieć, jaki obszar został wygrany i jak został wykonany.

Reklama - Czytaj dalej pod gankiem z drewnianą podłogą

Duża pergola została zaprojektowana na werandzie, na nowej podłodze, z drewnianą podłogą z ipe, która chroni jadalnię bezpośrednio przed słońcem. Z niego zaczyna się kamienna ścieżka, która prowadzi do sadzawki.

Parkiet

Jadalnia na świeżym powietrzu Jest na zewnątrz, ale jest przytulny, osłonięty pergolą i kombinacją naturalnych materiałów: kamienia z Majorki na ścianach i ciepłego parkietu na zewnątrz. Projekt ze studia Taroms Arquitectes.

Vintage zielone krzesła

Duże przeszklone drzwi zapewniają dodatkową jasność kuchni, wentylację oraz bezpośredni i szeroki dostęp do ganku. Jego otwór jest przesuwany, zagłębiony między dwiema przegrodami, aby nie odejmować powierzchni ani wewnątrz, ani na zewnątrz. Vintage zielone krzesła, odzyskane przez Bconnected. Drewniany stołek i ceramiczne kubki na stoliku, HK Living; zostały zakupione w Organic Studio. Na pierwszym planie świecznik i płytki ceramiczne, które pochodzą z tego ostatniego sklepu.

Równoległe sofy

Zdjęcie salonu z kuchni. Bez podziałów między nimi przestrzeń zyskuje wizualną i rzeczywistą amplitudę. Rozmieszczenie mebli w salonie z równoległymi sofami szanuje obieg i krok w kierunku ganku.

Okno panoramiczne

Obok tych linii utworzono obszar roboczy przed oknem panoramicznym, aby jak najlepiej wykorzystać naturalne światło.

Świecznik metaliczny

Kontrast kolorów ma kluczowe znaczenie w dekoracji salonu, w którym elegancka para starych foteli powietrznych, tapicerowanych, flankuje stół, z oryginalną wielokolorową nogą. Poduszki Maison de Vacances i obraz malarza Mercedesa Felgueresa zostały zakupione w Organic Studio. Stolik pomocniczy Losowo, z & Tradition. Świecznik metaliczny, od Bconnected. Dywan model Stars od Amy Kent.

Świeczniki i ananasy

Tak dla metali! Niewiele metalicznych detali, ale dobrze dobranych, to plus elegancji. Unikaj nasycenia i dołącz do tego trendu w aranżacji wnętrz, który dodaje wyrafinowania otoczeniu. Świecznik, od Bconnected.

Kuchnia z wyspą wielofunkcyjną

Część dzienną zaprojektowano z przeźroczystą rośliną, dzięki czemu naturalne światło salonu docierało do kuchni wyposażonej w dużą wyspę wielofunkcyjną, którą zaprojektowała Natalie Phillips, we współpracy z Amy Kent.

Wysoki stół

Symetria Jest to zasób, który
dekoratorzy Dlaczego Symetryczne rozmieszczenie mebli i równych elementów daje poczucie porządku i harmonii. Tutaj został zbudowany wokół wysokiego stołu z trzema parami: fotelami, regałami i lampami. Dywan Amy Kent.

Eleganckie centra

Unikalne elementy Obok każdej sofy, na dwóch bocznych stolikach, umieszczono eleganckie centra z rzeźbiarskim powołaniem. Detale podnoszą poziom dekoracyjny w salonach i jadalniach.

Vintage krzesła

Rustykalne powietrze do jadalni, ozdobione drewnianym stołem i mieszanką krzeseł. W szczególności rola żółtego krzesła, wśród innych czarnych.

Krzesła: vintage, w czarno-żółtej skórze, od Bconnected; z rattanu, od HK Living, w Organic Studio. Białe elementy są częścią starej kolekcji ceramicznej właściciela.

Meble dębowe

Dzięki kamiennym ścianom, sufitowi i nawierzchni mikrocementowej w środowiskach uzyskuje się jednorodność chromatyczną, co stwarza wrażenie większej amplitudy. Drewno i kamień wzbogacają dekorację fakturami, a blat i ciągłe podłogi zapewniają naturalne światło. Kuchnia wykonana przez Caire, z meblami z bielonego dębu i blatu, Silestone.

Odzyskano zabytkowe krzesło

Retro jest aktualne. Wiele mebli sprzed dziesięcioleci jest w idealnym stanie, a inne z czasem wykazują jedynie oznaki zużycia, które jeszcze bardziej je upiększają. Krzesło odzyskane, od Bconnected.

Dywan ula

Dzięki połączeniu tkanin w sypialni stworzono ciepłą i otaczającą atmosferę, w której dwukolorowe zagłówki i zasłony, oprócz dywanu, dodają motywy przypominające ul. Butaka z HK Living, nabyta w Organic Studio Pościel i poduszki, od Bconnected. Dywan Amy Kent.

Stolik z oryginalnym designem

Pojedyncze sztuki Stół pomocniczy, o oryginalnym designie, wzbudza maksymalne zainteresowanie sypialnią. Specjalne meble przyciągają uwagę i marnują styl. Pościel i poduszki, od Bconnected.

Stolarka aluminiowa

Biały jest bohaterem w tej łazience, z bardzo czystym frontem umywalki, zaprojektowanym do zintegrowania okna. Tak orzeźwiający wygląd zewnętrzny jest otoczony ciemną aluminiową stolarką. Przed nim szeroka powierzchnia blatu, praktyczna do układania przyborów toaletowych i toalety. Umywalki od Duravit. Lampa stołowa firmy Bconnected. Ręczniki lniane od Teixidors, w Organic Studio. Okno od firmy Technal.

Drewniany taboret

Front umywalki i wanny tworzą literę L w łazience, aby zoptymalizować przestrzeń. Kluczem w tym otoczeniu jest poczucie spokoju i dobrego samopoczucia, które przekazuje czystą i minimalistyczną dekorację, pełną niuansów. Kurki Axor. Blat, z Silestone. Drewniany stołek od HK Living, zakupiony w Bconnected. Grzejnik na ręczniki, od Baxi.

Plan parteru

Rozszerzenia utrzymują oczywiście schemat strukturalny mieszkań. Wspólne obszary są zorganizowane w trzy przęsła - architektoniczny termin opisujący wydłużone przestrzenie równoległe do topografii - do których dodaje się czwarty werandę z pergolą. Do istniejących sypialni, które są zorganizowane w innej wnęce prostopadłej do topografii, dodano drugą, w której mieszczą się nowe pokoje. Jeśli chodzi o rozkład wewnętrzny, wszystkie przegrody zostały wyeliminowane w strefie dziennej. Tak więc salon, jadalnia i kuchnia z wyspą tworzą jeden pokój, dobrze połączony z resztą pokoi w domu. Jest to wieloprzestrzeń, która utrzymuje wizualne połączenie między środowiskami, chociaż każdy obszar jest dobrze zdefiniowany przez filary, różnicę wysokości i rozmieszczenie mebli. Styl plus w projekcie to kontrast tekstur między kamienne ściany i ciągłe podłogi, które rozprzestrzeniają światło.

Plan pierwszego piętra

KLUCZOWE POMYSŁY REFORMY:

- Środowiska komunikowane: Wyeliminuj przegrody i utwórz na parterze jeden dzień, składający się z salonu, kuchni i jadalni, poszerzy percepcję przestrzenną i pozwoli na przepływ naturalnego światła.

- Dobrze zdefiniowane przestrzenie: filary strukturalne i różnica poziomów w salonie oznaczają przejście między salonem a kuchnią z jadalnią. Również sama dystrybucja mebli określa każde środowisko.

- Powłoki: kamienne ściany, podłoga z mikrocementu i sklepienia dachowe zapewniają harmonijne tło z różnymi niuansami, co zapewnia wizualną ciągłość otoczenia.



Uwagi:

  1. Andy

    W tym jest dobrym pomysłem, utrzymuję.

  2. Ogden

    Proponuję wejść na stronę, na której jest wiele informacji na temat interesującego Ciebie.

  3. Philoctetes

    Postanowiłem więc trochę Ci pomóc i wysłałem ten post do zakładek społecznościowych. Naprawdę mam nadzieję, że twoja ocena wzrośnie.

  4. Carlin

    Bravo, godna podziwu pomysł i jest terminowy



Napisać wiadomość