Porady

Mieszkanie o powierzchni 60 m2 dostosowane do rodziny

Mieszkanie o powierzchni 60 m2 dostosowane do rodziny


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ten apartament o powierzchni 60 metrów kwadratowych, położony w pierwszym Eixample miasta Walencji, zmarnował urok, ale nie był zbyt funkcjonalny dla pary z małym dzieckiem, które właśnie się do niego przeprowadziło. Trzy sypialnie mocno usztywniły wnętrze, a właściciele nie czuli się w nim komfortowo, więc postanowili oddać go w ręce architekta Anca Luciany Rotaru, aby dostosować go do swoich potrzeb. „Konieczne było wygenerowanie płynnych przestrzeni, bez utraty tożsamości poszerzającego się domu, z wysokimi sufitami i oryginalnymi listwami”. To wyjaśnia Anca, że ​​główne cele tej kompleksowej reformy, do której dodano, „generują jak najwięcej miejsca do przechowywania, ponieważ dom był przeznaczony dla rodziny z dzieckiem”.

Czasami musisz coś stracić, aby wygrać. I tak się stało w tym domu. Architekt postanowił zrezygnować z jednej z sypialni, aby jej mieszkańcy mogli żyć bez ciszy. Pokój ten został podzielony między kuchnię, sypialnię główną i dwie szafki od podłogi do podłogi, które służą jako szafa oraz spiżarnia i miejsce do prania. Komunikacja między pokojami była również podstawowa. Aby to zrobić, Anca zastąpiła przegrodę zamykającą kuchnię szklaną ścianą i otworzyła nowe drzwi dwuskrzydłowe między sypialnią dla dzieci a salonem „w ten sposób uzyskuje się dużą wspólną przestrzeń, która pozwala obserwować małe dziecko podczas grać ”- mówi architekt. Jeśli chodzi o wykończenia, przywrócono oryginalne drewniane drzwi, zachowując wzory listew, i ustawiono dwa rodzaje podłóg: „gres porcelanowy i drewno, różnicując przestrzeń komunikacyjną trzech pomieszczeń, które tworzą dom „.

Wystrój i dekoracja wnętrz są równie przyjazne i funkcjonalne jak podłoga domu. Zadbano o wszystkie szczegóły, od porcelanowych klamek drzwi po przełączniki elektryczne, a te same białe, czarne, szare i brązowe odcienie pokrywają wszystkie pokoje. Barwę nadają rośliny, które „ożywają i wprowadzają świeżość z zewnątrz do wnętrza domu”, podsumowuje Anca. Szczęśliwe zakończenie

www.homelabdesign.com

Może Cię to zainteresować:

- Idealne mieszkanie o klasycznym uroku

- Mieszkanie w neutralnych kolorach

- Przed i po tanim odnowionym poddaszu

- Przed i po: Podłoga pełna światła i kolorów

Reklama - czytaj dalej pod Szczęśliwą rodziną

Para z małym dzieckiem przeprowadziła się do tego mieszkania o powierzchni 60 metrów kwadratowych położonego w pierwszym poszerzeniu Walencji. Architekt Anca Luciana Rotaru był odpowiedzialny za dostosowanie go do nich.

Strefa komfortu

Widok na salon. Architekt odrestaurował oryginalne listwy, aby zachować istotę domu.

Paleta kolorów

Na neutralnym tle opartym na odcieniach szarości, bieli i czerni podano pociągnięcia w mocniejszych kolorach.

Szczegóły

Rośliny wprowadzają świeżość do pomieszczeń.

Szklana obudowa

Kuchnia komunikuje się wizualnie z salonem dzięki szklanym drzwiom.

Szara materia

Kuchnia kontynuuje również paletę kolorów reszty domu.

Więcej drewna

Drewniane blaty zapewniają ciepły dotyk.

Duża pojemność

Zadbano o każdy szczegół, aby maksymalnie wykorzystać przestrzeń.

Wszystko zintegrowane

Urządzenia zostały wyłożone panelami, dzięki czemu wszystko idealnie się integruje.

Zyskaj miejsce

Zdecydowano zrezygnować z sypialni, aby powiększyć przestrzeń do przechowywania. Na zdjęciu szafa utworzona jako spiżarnia i obszar do prania.

Funkcjonalność u twoich stóp

Wyłożona kafelkami podłoga pokrywa obszary przejścia. W tle sypialnia dziecięca, a po lewej drzwi do łazienki.

Pierwsze wrażenie

Szczegół dekoracji wejściowej.

Zobacz, gdzie kroczysz

Dzięki zastosowaniu dwóch pięter zróżnicowano obszary przejściowe pomieszczeń.

Zasłużony odpoczynek

Widok głównej sypialni, utrzymany w odcieniach szarości.

Z szafy

Usunięta przestrzeń sypialni została wykorzystana do stworzenia szafy.

Śniadanie do łóżka Łazienka

Z taką samą podłogą jak wejście, osiągając wizualną ciągłość między przestrzeniami.

Biały i szary Dwa bilety

Wygrał płynnie dzięki zamontowaniu drzwi w sypialni dziecięcej.

Zawsze w zasięgu wzroku

W ten sposób para może monitorować swoje małe dziecko z salonu.

Spokój

W tej sypialni zastosowano tę samą gamę kolorów.

Przełączniki

Jeśli zwrócisz uwagę, zobaczysz, jak dbano o najmniejsze szczegóły.

Poprzedni samolot Aktualna mapa Dobra roślina


Wideo: Projekt domu Bobrowniki (Czerwiec 2022).


Uwagi:

  1. Kristian

    Nie mogę pisać szczegółowych komentarzy, zawsze były z tym problemy, chcę tylko powiedzieć, że infa jest ciekawa, dodałem ją do zakładek, będę obserwował rozwój. Dzięki!

  2. Heru

    Wierzę, że się mylisz.

  3. Fenririsar

    Bravo, zdanie ..., genialny pomysł

  4. Faugore

    To doskonały pomysł. Popieram Cię.

  5. Cord

    Cudowna myśl

  6. Gozuru

    Dzisiaj dużo czytałem o tym pytaniu.

  7. Isam

    Mylisz się. Musimy omówić. Napisz do mnie w PM, mów.



Napisać wiadomość