Porady

Skarb miejski: strych w centrum miasta

Skarb miejski: strych w centrum miasta



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kiedy ukryty skarb potrzebuje czasu na ujawnienie, jego odkrycie jest jeszcze bardziej satysfakcjonujące. Tak właśnie się stało poddasze. Zasadniczo jego ogromna wartość leżała w miejscu, w samym centrum Madryt. Ale gdy studio architektoniczne Espacio Acorde było odpowiedzialne za reformę, nastąpiły niespodzianki. The taras Oryginał został przykryty dwadzieścia lat temu, tak więc pokoje z nim związane stały się smutnymi przestrzeniami, bez naturalnego światła i wentylacji. W momencie wyburzenia ścian i dachu tarasu dom ujawnił swój ogromny potencjał dekoracyjny. Pokoje, wcześniej ciemne i duszące, stały się otwarta przestrzeń składa się z salonu, jadalni i kuchni. Teraz światło krąży swobodnie w każdym z tych środowisk i istnieje możliwość otwarcia Windows aby ułatwić dostęp świeżego powietrza, ożywia je.

Architekci Santiago Arranz i Miguel de la Rocha postanowili odtworzyć w tej otwartej przestrzeni ten sam rytm otworów, jaki miała fasada. W rzeczywistości użyli cegła widziana w środku ukłon w stronę materiału zwykle używanego w kierunku ulicy i zachowali te same otwory, co budynek, ale z tym przeszklone drzwi z którego masz dostęp do tarasu. Aby zagwarantować efektywność energetyczną w przestrzeni tak otwartej na zewnątrz, zastosowano lakierowane aluminiowe drzwi i listwy weneckie z regulowanymi listwami, które po zamknięciu zapewniają optymalne uszczelnienie.

Kolejną miłą niespodziankę, która ukryła dom, odkryto poprzez usunięcie fałszywego sufitu. Za nim imponująca sieć drewniane belki co oprócz estetyki znacznie podniosło wysokość sufitów. Stan porzucenia, któremu podlegały upływ czasu, zmusił belki do obróbki i wzmocnienia w niektórych obszarach, aby zagwarantować bezpieczeństwo konstrukcyjne, ale praca była niewątpliwie opłacalna.

Wybór nowych materiałów był kolejnym wielkim osiągnięciem reformy. Właściciele poddasza chcieli domu styl przemysłowy, a studium Chord Space szukało tych, które odzwierciedlają fabryka powietrza, ale bez potrzeby dużych wypłat.

MATERIAŁY KUCHENNE

Podłoga i podstawa baru śniadaniowego zostały wykonane z Viroc, materiału wykonanego z drewna i cementu, który zwykle stosuje się na zewnątrz. Jednak w tym przypadku zastosowano go do zwiększenia przemysłowego powietrza w domu, zgodnie z rozkładem poddasza.

Łupek został zainstalowany z przodu do gotowania. Czarne wykończenie - w zgodzie z wykończeniem blatu - podkreśla nieskazitelne meble i wizualnie ogranicza przestrzeń kuchenną. Ponadto płyta dobrze harmonizuje z urządzeniami i gniazdem, wszystkie wykonane ze stali nierdzewnej.

Reklama - czytaj dalej pod Odzyskanym tarasem

Kiedy właściciele nabyli dom, taras był zadaszony od lat. Reforma umożliwiła jego ponowne uratowanie i przywrócenie pierwotnej funkcji przyjemnej przestrzeni na zewnątrz.

Łódka, stół i krzesła zostały zakupione na rynku antykwarycznym DecorAcción.
Poduszki i kosze z włókien, które ukrywają garnki, pochodzą od Primark.

Kosze dwukolorowe

Są przedłużeniem trendu importowanego z krajów skandynawskich, który maluje nogi krzeseł i stołów w innym kolorze, jak skarpetki. Tutaj
Turkusowa podstawa podkreśla linie stylistyczne.

Rustykalny drewniany stół

Na tarasie jadalnię udekorowano rustykalnym drewnianym stołem pomalowanym na turkus z wiekowym wykończeniem i metalowymi krzesłami przemysłowego powietrza. Przy ścianie w kwadratowych donicach z terakoty znajdują się rośliny ozdobne.
Naczynia, pojedyncze włókna i wazony, od Los Peñotes. Turkusowy szal pochodzi od Zara Home.

Wzorzysty papier z tropikalną roślinnością

Jak tylko wejdziesz, zdziw się papierem z tropikalną roślinnością, która nawet zakrywa drzwi wejściowe. Jego liście przekształcają małą salę - której jedyną funkcją jest przejście do reszty domu - w wejściu dla postaci.

Lustro ze złotą ramą przywołuje słońce, a fotel zaprasza do siedzenia i cieszenia się sugestywną atmosferą.

Papier i lustro autorstwa Marantikk. Fotel, z galerii 49. Na nim poduszki, z Primark. Kosz z włókien pochodzi z Maisons du Monde.

Drewniane panele mobilne

Studio architektury Espacio Acorde zaprojektowało element konstrukcyjny z ruchomymi drewnianymi panelami, aby oddzielić obszary dzienne i nocne.

Arkusze podczas przesuwania, ukrywania lub odwracania wzroku od półki roboczej. Sofa i stół Maisons du Monde. Powyżej wazony i pomarańczowe kosze autorstwa Guáimaro. Kaktusy i metalowe kubki pochodzą od Primark. W księgarni szczegóły Guáimaro i Primark.

Dwie sofy

Dwie sofy naprzeciwko siebie. Ten rodzaj dystrybucji jest idealny we wspólnych przestrzeniach, ponieważ miejsca są ograniczone wizualnie
środowisko Tutaj wystarczy spojrzeć, aby zrozumieć, że część wypoczynkowa jest utworzona
dla sof i mebli, które zostały między nimi.

Belki stropowe

Zwiększ jego piękno dzięki elementom, które utrzymują się na różnych wysokościach. Jak ta lampa, wykonana przez właściciela z miedzianymi żarówkami i ozdobnymi żarnikami.

W obliczu sofy

Salon był wyposażony w dwie sofy od strony przeciwnej i jasnoniebieski stół. Obszar ten został rozdzielony obok kominka na bioetanol zainstalowanego w ścianie.

Na dole obrazu widać, jak panel, po przesunięciu w prawo, umożliwia przejście do sypialni.

Na kominie, aromatyczne świece, autorstwa Guáimaro. Dywan autorstwa Los Peñotes.

Salon i kuchnia

Salon i kuchnia dzielą tę samą przestrzeń. Bez przegród dzielących je na części osiąga się większe poczucie głębi i szerokości.

Poduszki wykonane z tkanin Gastón i Daniela: to model Albuquerque z zielonymi paskami; Plantacja kwiatów; Nairobi, z motywami geometrycznymi i masajskimi, w paski. Poduszka z włókien pochodzi od Primark.

Komin

Jest to model bioetanolu, który nie wytwarza odpadów, a zatem jego instalacja nie wymaga wydzielania dymu. Idealny do domów miejskich, współpracuje z regulowanymi palnikami i emituje parę wodną.

Bar śniadaniowy

Kuchnia została oddzielona od salonu barem śniadaniowym. Jego wysokość, podobna do wysokości słupków, umożliwia bardziej zabawne korzystanie z tego obszaru.

Taborety w wykończeniu miedzianym pasują do
koniec narożnika i kąty, które wzmacniają blat.

Środowisko zaprojektowane przez Mariluz Kitchens Studio. Taborety, autorstwa Leroy Merlin. Akcesoria i przybory, od A Loja do Gato Preto.

Kuchnia i sofa

Aby nie było wątpliwości co do przestrzeni, która należy do kuchni i tej, która odpowiada barowi śniadaniowemu, ten ostatni został zaprojektowany na większej wysokości niż miejsce do pracy i gotowania.

Ponadto jego koperta została wykonana z drewna i rozprowadzona w formie litery L; Jego krótki koniec, z dnem większym niż reszta baru, pozwala mieć pomocniczą powierzchnię roboczą zarówno w kuchni, jak i w barze, gdy chcesz przygotować koktajle lub przekąskę dla gości.

Okna w jadalni

Architekci Santiago Arranz i Miguel de la Rocha zainstalowali jadalnię na mniej przestronnym poddaszu. Chociaż żadne drzwi nie oddzielają go od salonu lub kuchni, atmosfera zyskuje prywatność pod spadzistym dachem. Trzy okna, jeden dach i dwa otwarte
na taras, kąpią go w naturalnym świetle i zalewają z radości.

Bieżnik

Zwykle służy do zastąpienia obrusu podczas posiłku lub kolacji. Ale może również pełnić funkcję dekoracyjną, jeśli trzymasz go na środku stołu, jako podstawę martwej natury utworzonej przez świeczniki, wazony ...

Zintegrowany zagłówek

W głównej sypialni łóżko opierało się o ścianę, pod wnęką, która działa jak zagłówek i stolik nocny. Wykonany na miejscu, został pokryty farbą mineralną, która z czasem utlenia się i symuluje wykończenie stali corten.

Po lewej stronie drzwi w ścianie kryją szafę, która wykorzystuje przestrzeń do przechowywania.
Poszwa na kołdrę, dywan z włókna i kosze, Zara Home. Mantas, Los Peñotes i Zara Home. Poduszki: w paski, Guáimaro i geometryczne, Los Peñotes. Lampa miedziana od Primark. Akcesoria na półce zostały zakupione w
To Loja do Gato Preto i Zara Home.

Łazienka

Łazienka zintegrowana z sypialnią właścicieli została pokryta mikrocementem. Szafka pod umywalkę została wykonana z tego samego materiału, z drewnianymi szufladami, które nadają otoczeniu ciepło.

Akcesoria od A Loja do Gato Preto. Ręczniki pochodzą od Ikei i A Loja do Gato Preto.

Mikrocement

Wodoodporny i odporny, materiał ten jest instalowany bez połączeń. Dobrze łączy się z umywalkami, kranami i akcesoriami o czystych liniach. Jeśli twój wygląd wydaje się nieco szorstki, odcień go sztucznymi lub naturalnymi kwiatami.

Plan mieszkaniowy

Plan mieszkaniowy.


Wideo: "Ukryty skarb" - 130 lat komunikacji miejskiej w Poznaniu (Sierpień 2022).