Inne

Piętro paryskie o łącznej powierzchni 15 m2

Piętro paryskie o łącznej powierzchni 15 m2


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Prostym gestem udaje się całkowicie przekształcić minibuhardilla znajdującą się w dziewiątej dzielnicy Paryża. Tylko przesuwając strukturę lub rozkładając stół, ta sama przestrzeń staje się salonem, jadalnią lub sypialnią dzięki pracy i łasce niestandardowych drewnianych wzorów studia Batiik. Podniesienie kuchni o kilka centymetrów pozwoliło na umieszczenie pod nim materaca, który można całkowicie wyjąć, aby użyć go jako łóżka, a nawet stworzyć sofę. Kiedy jest ukryty, po prostu przez rozmieszczenie dwóch podpór i stołu, mamy jadalnię dla czterech osób. Ale niestandardowe projekty nie tylko zapewniły elastyczność tej podłodze, ale także w pełni ją wykorzystały dzięki schowkowi, który zajmuje najniższą część nachylenia sufitu, szafce narożnej, która służy jako garderoba, biurku, które zamienia się narożnik w obszarze roboczym i mała półka, która działa jak kredens wejściowy.

We wspólnej przestrzeni dominuje biały i jasny odcień drewna, nadający blask. Niektóre meble zostały perforowane, aby nadać im lekkości, umożliwić swobodny przepływ światła i wizualnie rozładować przestrzeń. Niebieski ton nocny określa jedyną zamkniętą przestrzeń w domu, łazience, aby dać efekt intymności. Idealny przykład tego, co cuda niestandardowe projekty i dobry wybór kolorów mogą zrobić na minimalnej przestrzeni.

przez GIPHY

Zdjęcia: Bertrand Fompeyrine
www.batiik.fr

Reklama - czytaj dalej w Salonie

15 metrów kwadratowych tego paryskiego poddasza zostało zmaksymalizowane dzięki reformie studia Batiik.

Sypialnia

Ukryta konstrukcja pod kuchnią pozwala na rozłożenie materaca.

Biały i lekki

Aby przestrzenie były bardziej przestronne i jasne, studio zdecydowało się na białe i jasne meble z drewna i wywierciło je, aby przepuścić światło.

Na zboczu

Meble na zamówienie pozwoliły również wykorzystać nachylenie poddasza.

Lekki krok

Staraliśmy się zmaksymalizować światło trzech okien.

Nakryć do stołu

Separator między sypialnią a salonem i kuchnią staje się barem w jadalni dla czterech osób.

Widziany i nie widziany

Dwa wsporniki i składana półka tworzą ten pasek.

Stolik dla czterech osób

Dwa wysokie i dwa niskie taborety wykończają jadalnię.

Szczegóły jadalni Między bawełnami

Przestrzeń zaaranżowana jako salon.

Wiedzieć, jak skorzystać

Szczegół szafek kuchennych osadzonych w mało dostępnej przestrzeni.

Garderoba

Szafa od podłogi do podłogi w pełni wykorzystuje narożnik, a drążek dostosowany do nachylenia działa jak kredens wejściowy.

Miejsce pracy

Niestandardowe biurko stworzyło miejsce do nauki w rogu domu.

Niebieska noc

Jest to ton wybrany do pomalowania pudełka, które ukrywa łazienkę. Niski stół, który rozdziela przestrzeń, ma również ten kolor, który służy jako przejście.

Widok na łazienkę Niestandardowa łazienka

Projekty tutaj dostosowują się również do nieregularności ścian.


Wideo: Mieszkania Inwestycyjne w Warszawie - Murapol Atrium Służewiec (Może 2022).