Inne

Dom w 100% wiejski, ale minimalistyczny i nowoczesny

Dom w 100% wiejski, ale minimalistyczny i nowoczesny


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

180 metrów kwadratowych znajduje się w małej miejscowości Llívia (Gerona). Druga trzypiętrowa rezydencja o charakterze wiejskim, ale całkowicie przekształcona przez studio Dröm Living, odpowiedzialna za cały proces. Z założeniem ucieczki od rustykalnego stylu wyjścia, dom musiał stać się nowoczesnym i jasnym schronieniem, szczególnie ciepłym, które witało rodzinę podczas częstych ucieczek śniegu.

Po pełnej pracy, która wpłynęła nie tylko na wystrój wnętrz i wygląd otoczenia, ale także na strukturę konstrukcji, wynik jest minimalistyczny, ale wygodny. Rozkład został całkowicie zmodyfikowany w celu wyeliminowania barier wizualnych i przestrzennych. Poszukiwano bardziej komunikowanych przestrzeni z łatwą cyrkulacją między nimi.

Salon, jadalnia, kuchnia, sypialnie, duża i przeźroczysta podłoga na poddaszu oraz schody, które stają się dekoracyjnym przedmiotem i punktem wejścia naturalnego światła. Fasada jest również przekształcona. Nie możesz przegapić procesu w tej galerii. Zobaczysz przed i po domu mody.

Reklama - czytaj dalej Radykalna zmiana: od rustykalnej i wiejskiej do nowoczesnej i minimalistycznej

Całość pracy, radykalna zmiana, wiejski wygląd i całkowicie odnowione wnętrze w celu osiągnięcia minimalistycznej i 100% aktualnej atmosfery. Projekt został zrealizowany przez studio Dröm Living.

Lounge

Jasne i neutralne odcienie. Życie jest zorganizowane wokół stołu i jest zorientowane na telewizor. Ma bardzo dobrze znaną maksymalną kanapę w L i fotel jako dodatkowe siedzenie.

Z dwustronnym kominkiem

Ale salon wychodzi również na ścianę, która określa salon i jadalnię oraz gdzie został zainstalowany dwustronny kominek gazowy.

Ciepły kącik życia

Szczegół kominka z bitacą i stojącą lampą (focus).

Co za ciepło!

Ogień, tekstury, kolory ... Dröm Living zadbał o wszystkie niuanse, aby uzyskać ciepłe wnętrze, idealne na ucieczkę przed zimnem w rodzinnych ucieczkach na śnieg.

Wielka i ograniczona: salon i jadalnia

Przegroda dzieli jadalnię.

Na podłodze: dywan maxi

Maksymalny dywan ogranicza część wypoczynkową.

Odcienie w kamiennej szarości

Neutralne odcienie w szarym kamieniu dominują i modernizują pokoje.

Jadalnia

Z którego również lubisz kominek.

Meble na zamówienie

Meble o prostych liniach zostały zaprojektowane specjalnie na potrzeby tego projektu.

Kuchnia

W poszukiwaniu bardziej wygodnego i racjonalnego podziału między przestrzeniami kuchnia została również otwarta na jadalnię.

Minimalistyczny styl do kuchni

Bardzo wiele frontów i obszarów roboczych minimalna

Kilka obszarów pracy i przygotowania

Na środku kuchni znajduje się duża wyspa z kapturem zintegrowanym z dachem.

Dostęp do górnego piętra

Dom ma trzy wysokości. Widok w kierunku schodów.

Schody

Klatka schodowa została podzielona na dwie części: jedną z okładzin drewnianych i lżejszą drugą złożoną żelazną płytę.

Naturalne źródło światła

Kolorowe szkło fasady, które wyglądał dom przed interwencją (patrz na zdjęciach na końcu galerii) zostało zastąpione przezroczystym, co dawało znacznie więcej światła wnętrzu.

Obszar dystrybucji na końcu schodów Różne materiały

Szczegół obszaru klatki schodowej, na którym doceniane są materiały dwóch sekcji.

Schody Szczegóły poręczy Sypialnia

Aby uzyskać światło i przestronność, ściany sypialni są pomalowane na jasne kolory. Na podłodze również delikatny ton do drewna.

Prosty i elegancki design

Meble są proste. Drewno i dodatki tekstylne są wbudowane w naturalne tkaniny. Wszystkie miejsca odpoczynku mają ten sam elegancki i harmonijny wygląd.

Detal stolika nocnego Klejnotowe lustro Bardzo ciepłe uzupełnienie deko Widok jednego z łóżek, wypełnionego poduszkami Łazienki

Wszystko odpowiada na funkcjonalność, przy całkowitej optymalizacji przestrzeni.

Projekt jest czysty, a kolory: szary i biały Pokój na poddaszu

Pokój ten był wykorzystywany jako pomieszczenie do przechowywania, ale teraz musiał stać się sypialnią najmniejszego domu. Materace zostały umieszczone na drewnianym parkiecie, który można rozłożyć zgodnie z potrzebą każdej chwili.

Wszechstronny, młodzieńczy i zabawny projekt

Drewniane panele ścian zostały usunięte, aby uzyskać wrażenie przestronności i jasności. Została zaprojektowana otwarta i świeża przestrzeń (bardzo zabawna).

Pokój na poddaszu z pełną łazienką

W pokoju znajduje się pełna łazienka.

Fasada i ogród

Odnowiono także elewację i ogród. Dowodem zmiany jest ten obecny obraz i następny, w którym obserwuje się poprzedni stan domu.

Fasada i ogród przed reformą Sala przed reformą Kuchnia przed reformą Jadalnia przed reformą Schody z witrażem Schody przed reformą Jedna z sypialni przed reformą Kolejna sypialnia przed reformą Łazienka przed reformą Łazienka przed reformą Rozciągnij drewniane schody przed reformą


Wideo: Projekt ogrodu w stylu modernistycznym 2 (Czerwiec 2022).


Uwagi:

  1. Mitcbel

    Mam nadzieję, że dojdziesz do właściwej decyzji.

  2. Banbrigge

    Poszanowanie

  3. Ayyub

    Bardzo cenny kawałek

  4. Cyrus

    Nawiasem mówiąc, gratuluję, taka myśl

  5. Makora

    Chętnie akceptuję. Moim zdaniem jest to rzeczywiste, biorę udział w dyskusji. Razem możemy dojść do właściwej odpowiedzi. Jestem pewien.

  6. Mahmoud

    Gotowy do debaty na ten temat?



Napisać wiadomość