Informacja

Małe mieszkanie wielkości, ale duże w stylu

Małe mieszkanie wielkości, ale duże w stylu


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

„Nagrodzony!” To słowo i młot sprawiły, że Ben i Susanne zostali nowymi właścicielami studio o powierzchni 36 m2 zlokalizowane w budynku z 1860 roku w londyńskiej dzielnicy Islington. Ich majątek był przedmiotem sporu tylko z inną parą, ponieważ stan domu był dość zły, a ponieważ znajdował się w chronionym budynku, istniało wiele przeszkód, które ratusz nałożył na jego reformę. Ale to nie zniechęciło Bena, architekta badań Architektura dla Londynu, który widział w tym mini studiu wiele możliwości.

Aby było bardziej funkcjonalne, przenieśli sypialnię i kuchnię i otworzyli ją na resztę domu. Chcieli przywrócić świetność przeszłości, więc usunęli warstwy, które poprzedni właściciele dodawali od dziesięcioleci. Rozerli podłogę z linoleum, aby odsłonić oryginalne drewno, które szlifowali. Oryginalne listwy miały na sobie tyle farby, że ich konstrukcja była ledwo zauważalna, więc usunęli ją. Władze zmusiły ich do odtworzenia stylu dziewiętnastowiecznego i rozpoczęły żmudne prace dochodzeniowe wchodzące do domów swoich sąsiadów w celu zlokalizowania oryginalnych elementów i odtworzenia ich. Wśród tych elementów był kominek, który ponownie uruchomili i dla którego zaprojektowali front z marmuru z Carrary. ten sam materiał został zastosowany na blacie kuchennym, aby zapewnić ciągłość przestrzeni, i połączony z innym, bardziej skromnym, MDF, dla szafek. Wszystko z budżetem nieco ponad 30 000 €.

Ten kontynent klasycznego makijażu kontrastuje z elementami dekoracyjnymi, głównie współczesnymi wzorami w stylu nordyckim i połowa wieku. Pomijając zasady dekorowania małych przestrzeni, pomalowali ściany i sufit sypialni ciemnoszarym, ponieważ „sprawia, że ​​jest bardziej przytulnie, a nocą nie można dostrzec, gdzie kończy się pokój” - wyjaśniają.

www.architectureforlondon.com

Reklama - czytaj dalej Duży potencjał

Pomimo złego stanu, w jakim się znajdował, Ben i Susanne, właściciele tego mieszkania o powierzchni 36 m2 w Londynie, zdołali dostrzec możliwości.

Chroń swoją przeszłość

Mieszkanie znajduje się w chronionym budynku z 1860 roku, a ratusz stwarza wiele warunków w momencie jego reformy.

Napięty budżet

W kuchni połączyli marmurowy blat z Carrary, znaleziony w bardzo dobrej cenie w kamieniołomie, z MDF na szafki.

Wyraźnie

Nowoczesna wersja tradycyjnego żyrandola zwisa z sufitu salonu.

Zmiany

Rozkład został zmieniony, aby był bardziej funkcjonalny: sypialnię umieszczono w poprzedniej kuchni i odwrotnie, otwierając ją na salon.

W ogniu ognia

Front kominka musiał być wykonany z niestandardowego marmuru, aby odtworzyć oryginalny styl.

Oryginalne listwy

Listwy były malowane tyle razy, że ich konstrukcja nie była zauważalna. Usunęli warstwy i pomalowali je na biało.

Krocz mocno

Oryginalna drewniana podłoga była pokryta linoleum. Został oderwany i przeszlifowany, aby przywrócić blask przeszłości.

Przeciwieństwa się przyciągają

Klasyczny styl podłogi został połączony z obecnymi elementami wystroju.

Napięty budżet

Całkowity koszt reformy wyniósł nieco ponad 30 000 euro.

Nie przestrzegaj zasad

Zazwyczaj zaleca się pomalowanie pokoju jasnymi kolorami, aby był większy. Właściciel tego mieszkania zrobił odwrotnie, wybierając ciemnoszary kolor, aby pokryć ściany i sufity i upewnić się, że granice sypialni tak naprawdę nie znają.

Prostota

Zdecydowali się na bardzo proste meble do sypialni.

Pociągnięcia pędzlem

Koc i fotel to jedyne kolorowe nuty w sypialni.

Łazienka

Aby uniknąć zakładania grzejnika i uzyskiwania przestrzeni, umieścili lusterka, które się nagrzewają i zapobiegają parowaniu.

Ogrzewanie

Aby wizualnie powiększyć łazienkę, kontynuowali układanie podłogi przez ściany.

Relaksująca kąpiel

Gdy pozwoliło na to miejsce, postanowili postawić wannę zamiast prysznica. Mały luksus

Klasyczna wanna

Kupili żeliwną wannę, ale nogi miały zbyt wiele ozdób na ich gust, więc zastąpili je drewnianymi pomalowanymi na żółto.

Portret rodzinny

Ben i Susanne, właściciele, w salonie swojego mieszkania o powierzchni 36 metrów kwadratowych.


Wideo: Oglądamy mikro mieszkanie z antresolą. Jak z KAWALERKI zrobić LOFT? (Może 2022).